Μάκης Παπαδόπουλος: «Εκατό δόσεις στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., μετά από πίεση της αντιπολίτευσης»

0

Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Οι παραπλανητικές δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολου Χρόνη, μάς υποχρεώνουν να δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις:

-Η πρόσφατη εσωτερική ρύθμιση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για 100 δόσεις, αποφασίστηκε μετά από επιμονή της παράταξής μας και μετά από πρόταση που καταθέσαμε, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τον ν.4611-2019 για τις 100 δόσεις, που έδινε ευνοϊκότερες διευκολύνσεις στους δημότες και είναι, γενικά, απρόθυμοι, να διευκολύνουν περισσότερο τους δημότες.

-Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καταθέσαμε ως παράταξη βελτιωμένη πρόταση για την εσωτερική ρύθμιση των 100 δόσεων. Προτείναμε: α) κλιμακούμενη ελάχιστη δόση με αφετηρία τα 10 ευρώ (αντί για 30 ευρώ), β) καμία χρέωση για την επικαιροποίηση των στοιχείων των δημοτών (η διοίκηση του Δήμου επιμένει να χρεώνει 100 ευρώ), γ) δύο μήνες περιθώριο για ένταξη στη ρύθμιση (αντί για ένα μήνα), δ) εξαίρεση των δημόσιων Οργανισμών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ώστε να αναγκαστούν να πληρώνουν.

Η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να δεχτεί την βελτιωμένη πρότασή μας. Επίσης, έχουμε προτείνει, η εγγύηση κατανάλωσης νερού να μειωθεί οριστικά στα 30 ευρώ, να αφορά αποκλειστικά τις νέες συνδέσεις και να μη συνδέεται με την επικαιροποίηση στοιχείων σε υφιστάμενες συνδέσεις. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κρατάνε την εγγύηση στα 100 ευρώ, με δική τους απόφαση. Επειδή ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. επιμένει να παραπλανεί, διευκρινίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2019 απορρίψαμε την απόφαση της επιχείρησης, να χρεώνει τους παλιούς καταναλωτές με 30 ευρώ για επικαιροποίηση στοιχείων. Είμαστε ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί συστηματικά η διοίκηση του Δήμου. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών και θα κάνουμε τα πάντα, για να διευκολύνουμε τους δημότες να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις τους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.