• Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις, είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), του ανώτατου δικαστηρίου στην Ελλάδα, που ακύρωσαν την απόφαση του πρώην υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, να μεταβιβαστούν μερικές χιλιάδες ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου), ή αλλιώς «υπερ-ταμείο». Μεταξύ αυτών των ακινήτων, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου και αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, είναι και εμβληματικά ακίνητα στην Καβάλα, όπως το παλιό Πρωτοδικείο (δικαστικό μέγαρο).
  • Με την απόφαση του Ευ. Τσακαλώτου το έτος 2018, είπε ο Π. Μαμτσαδέλης, ιδρύθηκε το «υπερ-ταμείο» κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του τρίτου μνημονίου και με την ίδρυση του «υπερ-ταμείου», ουσιαστικά, πέρασαν στη διαχείρισή του τα ακίνητα της ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου) και μερικοί αρχαιολογικοί χώροι! Διότι, είναι γνωστό, πως τα αρχαία ευρήματα πωλούνται σε καλές τιμές στη διεθνή αγορά!
  • Καταρχάς, θέλουμε να φρεσκάρουμε την μνήμη του εκπροσώπου του «Κινήματος Αλλαγής» επισημαίνοντας ότι, το λεγόμενο «υπερ-ταμείο», στο οποίο μεταβιβάστηκε όλη η ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου, με σκοπό την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και τις προβλέψεις των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής στρατηγικής, δηλαδή των μνημονίων, δεν ιδρύθηκε το έτος 2018, με την απόφαση του τότε υπουργού οικονομικών, αλλά το καλοκαίρι του 2011, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπέγραψε το πρώτο και «ορίτζιναλ» μνημόνιο! Συγκεκριμένα, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. συστάθηκε την 1η Ιουλίου 2011, βάσει του νόμου 3986/2011, έχοντας μοναδικό μέτοχο την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. Ο σοσιαλιστής ηγέτης, Γιώργος Παπανδρέου, εκχώρησε την περιουσία του ελληνικού κράτους σε μία Ανώνυμη Εταιρεία!
  • Ο Ευ. Τσακαλώτος, υπουργός της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (και ΑΝ.ΕΛ.), υπέγραψε την μεταβίβαση μερικών χιλιάδων ακινήτων, μεταξύ αυτών και αρχαιολογικών χώρων, στο «υπερ-ταμείο», στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Την απόφαση ακύρωσε το ΣτΕ. Αυτά, για να αποκαταστήσουμε την ιστορική τάξη (και αλήθεια).
  • Από κει και πέρα, η τυχόν πώληση του παλιού δικαστικού μεγάρου της Καβάλας σε ιδιώτη, από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., για να μετατραπεί σε μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ας πούμε, είναι αξιοποίηση και όχι υποθήκευση του ακινήτου, όπως θεωρεί ο Π. Μαμτσαδέλης. Την υποθήκευση έκανε ο σοσιαλιστής ηγέτης, Γ. Παπανδρέου, με σκοπό να εκπληρώσει η Ελλάδα τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές της.
  • Εάν εμείς, η τοπική κοινωνία, επιθυμούμε την παραχώρηση του παλιού δικαστικού μεγάρου, είτε στον Δήμο, είτε στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, είναι μία άλλη άποψη για την αξιοποίηση του ακινήτου. Κάποιοι πολιτικοί, ωστόσο, αποφάσισαν να δεσμεύσουν τα ακίνητα αυτά και να τα «στερήσουν» από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Εμείς, πάντως, θέλουμε να μη βλέπουμε το παλιό Πρωτοδικείο να ρημάζει και τον αύλειο χώρο του, να έχει γίνει ελεύθερος χώρος στάθμευσης, για μερικούς «έξυπνους» συμπολίτες οδηγούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.