Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, σε συνεργασία με το «Θέατρο Αυλαία», παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ», για βρέφη και παιδιά από 8 μηνών έως και 4 ετών, το Σάββατο 19 και 26 Ιανουαρίου 2019 στις 5 το απόγευμα, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». «Μία παράσταση παιχνίδι αφιερωμένη στις πρώτες ανάσες, στους πρώτους ήχους, στις πρώτες λέξεις! Δύο ηθοποιοί-εμψυχώτριες επί σκηνής, ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες, θυμούνται και αρθρώνουν ξανά, σαν για πρώτη φορά το πρώτο «α». Μία παράσταση παιχνίδι, ανάμεσα σε εικόνες, αγγίγματα, αισθήσεις και συναισθήματα, εκπλήξεις και ξαφνιάσματα. Γονείς και βρέφη μαζί, εκπαιδευτικοί και βρέφη μαζί, ακολουθούν τις δύο ηθοποιούς, σ’ ένα ταξίδι στον ήχο και στο σώμα, στην πραγματικότητα και στη φαντασία. Ο λόγος μας ενώνει, μας κάνει δυνατούς, φτιάχνει σχέσεις, οικογένειες, ομάδες και σχολειά. Ο λόγος φτιάχνει τα μυστικά και τις ιστορίες των μικρών παιδιών. Ο λόγος δίνει όνομα στη ζωή που τώρα αρχίζει.

Οι συντελεστές σημειώνουν: «Είναι μία απόπειρα δική μας, να μοιραστούμε με τα πολύ μικρά παιδιά, μία θέαση. Ποια θα είναι η αντίδρασή τους; Όλα μπορούν να γίνουν εξ’ αρχής καινούριο υλικό. Η γκρίνια τους, η φασαρία, η έκπληξη, ο φόβος, η επικοινωνία. Η παράσταση δεν είναι διαδραστική. Είναι μόνο αντι-δραστική. Μία αντίδραση των αισθήσεων σε ερεθίσματα. Και γι’ αυτό, μπορούμε όλοι να γίνουμε θεατές της. Παρατηρητές του ελάχιστου που είναι η ζωή», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία-μουσικό σενάριο:Δόμνα Ζαφειροπούλου, Δημήτρης Αδάμης. Παίζουν και δημιουργούν: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Κορνηλία Προκοπίου. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ ένας ενήλικας και ένα παιδί, 18 ευρώ δύο ενήλικες και ένα παιδί, 24 ευρώ τρεις ενήλικες και ένα παιδί. Διάρκεια: 40 λεπτά.

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 (11.00-14.00 και 18.00-20.00), στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510620566).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.