• Οι επιλογές του Θόδωρου Μουριάδη για τις θέσεις των αντιδημάρχων, είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες στον αριθμό. Έχει να επιλέξει μεταξύ των εννέα εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος». Είναι άλλο πράγμα να επιλέγεις μεταξύ εννέα προσώπων και άλλο πράγμα να έχεις μία «δεξαμενή» είκοσι και πλέον δημοτικών συμβούλων, όπως οι προηγούμενες παρατάξεις της συμπολίτευσης.
  • Ακόμα κι αν θελήσει ο νέος δήμαρχος να κάνει «διορθωτικές κινήσεις» στα μέσα της θητείας του, θα έχει μόλις δύο εναλλακτικές λύσεις! Αν υπολογίσουμε ότι οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι θα κατέχουν αξιώματα (έξι αντιδήμαρχοι και ένας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου). Επομένως, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, θα βγάλουν ολόκληρη τη θητεία ως αντιδήμαρχοι.
  • Αλλά, ας δούμε ποιοι είναι οι βασικοί υποψήφιοι αντιδήμαρχοι, έτσι όπως τους ανακοίνωσε ο Θ. Μουριάδης σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη. «Σίγουροι» θεωρούνται ο Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος θα αναλάβει αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα τοποθετηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα και Κοινοτήτων. Αμφότεροι δοκιμάστηκαν σε διοικητικές θέσεις επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Ο πρώτος θα «αναβαθμιστεί» και θα αναλάβει μία από τις τρεις πιο σημαντικές, κατά την άποψη μας, θέσεις αντιδημάρχων. Ο δεύτερος θα ασχοληθεί με ένα τομέα που «κατέχει» λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας (σ.σ. γεωτεχνικός) και της καταγωγής του από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.
  • Πολύ σημαντική θεωρείται η θέση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, Όπως δήλωσε ο νέος δήμαρχος, η επιλογή είναι μία! Πρόκειται για το μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιακωβίδη, ο οποίος δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, όχι μόνο διοικητική, αλλά και δημοτικού συμβούλου.
  • Επίσης, για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προαλείφεται ο Λεωνίδας Παππάς. Η εκλογή του θα εξαρτηθεί από την έγκριση των υπόλοιπων παρατάξεων. Άσκησε κι αυτός διοίκηση επί Κ. Σιμιτσή, ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή».
  • Η τρίτη πιο σημαντική αντιδημαρχία, είναι αυτή της κοινωνικής προστασίας, Εμπειρία διοίκησης, από τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους του «Σύγχρονου Δήμου», έχει μόνο ο Κώστας Πεφάνης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου.
  • Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι εκτός από τον αριθμό, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και στην ποιότητα των επιλογών για τις βασικές θέσεις διοίκησης του Δήμου Καβάλας την περίοδο 2019-2023. Όσο καλή πρόθεση και διάθεση για δουλειά να έχει ο νέος δήμαρχος, το έργο που θα παραχθεί εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την ικανότητα των στενών συνεργατών του. Για την οποία, θα μας επιτρέψετε να διατηρούμε σημαντική επιφύλαξη.
  • Απόδειξη είναι, η σκέψη του Θ. Μουριάδη να αναθέσει την προεδρία της «Δημωφέλεια» σε εξωθεσμικό παράγοντα, δηλαδή μη αιρετό πρόσωπο, προκειμένου να έχει τον «έλεγχο» και συγχρόνως υψηλό επίπεδο διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.