Λήξη εργασιών για το 3ο Ροταριανό Συνέδριο στην Καβάλα

0

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία – κατά κοινή ομολογία – οι εργασίες του 3ου Ροταριανού Συνεδρίου, της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 25 ως τις 27 Απριλίου 2014, στους χώρους του ξενοδοχείου Λούσυ, στην Καβάλα.

Ροταριανοί σύνεδροι από την 2484 Ροταριανή Περιφέρεια έδωσαν το παρόν τους κατά το τριήμερο, πολλοί από τους οποίους συνοδεύονταν από μέλη των οικογενειών τους.

Ο Διοικητής της Περιφέρειας Βασίλης Μακρής, κήρυξε την έναρξη των εργασιών την Παρασκευή 25-4-1014 και ακολούθησαν χαιρετισμοί των Εκπροσώπων του Προέδρου του Δ.Ρ. Sam Okudseto και του Εκπροσώπου της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας από τη Νότια Ελλάδα Νίκου Μακρυγιάννη

Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Α. Σπανδώνη, ο Πρόεδρος της Δημοφέλειας κ. Σ. Σχοινάκης τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους το Ροταριανό Συνέδριο. Ο κ. Μάκης Καλατζής εκπροσώπησε το βουλευτή κ. Γ. Καλατζή και χαιρέτισε με τη σειρά του, τις εργασίες του Συνεδρίου.

Σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους χώρους προσκλήθηκαν ως εισηγητές για τις 25 και 26 Απριλίου, όπως και ροταριανοί ξεχωριστοί για το ήθος και την εμπειρία τους. Ο κ. Μιχάλης Τρίτος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης είχε ως θέμα στην εισήγησή του: ‘’Η Συμβολή του Χριστιανισμού στον Πολιτισμό’’ Ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος προσέγγισε την ‘’Η κατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα σήμερα’’ με το δικό του μοναδικό τρόπο έκφρασης και ειλικρίνιας. Ο κ. Δημήτριος Μπρούχος, Συμβούλος Επικοινωνίας – Συγγραφέας, ασχολήθηκε με την Ηθική του Ρόταρυ και πως ο ροταριανός Εθελοντισμός παρεμβαίνει στην Κοινωνία. Μία πραγματικά εμπνευσμένη εισήγηση η οποία προκάλεσε αίσθηση και..παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο κ. Ασσυριάν Σαρκίς, σεβαστός συντοπίτης μας, εν μέσω Συνεδρίου, με θέμα της εισήγησής του τη ’Ροταριανή Γνώση’’, κατ ουσίαν παρέδωσε ένα σεμινάριο ήθους και ροταριανής γνώσης. Οι υπόλοιποι εισηγητές προέρχονταν ήταν υψηλόβαθμοι ροταριανοί αξιωματούχοι καταξιωμένοι παράλληλα στον επαγγελματικό τους χώρο αναφέρθηκαν σε ροταριανά θέματα, όπως πρέπει να συμπεριλαμβάνει το κάθε Συνέδριο.

Ξεχωριστή στιγμή για τους παρευρισκομένους ήταν το μουσικό αφιέρωμα που παρουσίασαν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, για τα 20 χρόνια της απουσίας του Μάνου Χατζηδάκι από κοντά μας. Ο ζωγράφος κ. Θέμης Κελέκης συμμετείχε στο Ροταριανό Συνέδριο, με έκθεση ζωγραφικής από την περασμένη Πέμπτη ( ως την πρωτομαγιά) με τα καλύτερα έργα ζωγραφικής και βιβλία του, τα οποία κέρδισαν ευμενή σχόλια από όσους τον γνώρισαν πρώτη φορά. Επίσης η εταιρία Abbott πραγματοποίησε το πρωινό του Σαββάτου μετρήσεις σακχάρου για όλους τους επισκέπτες του Συνεδρίου αλλά και του ξενοδοχείου.

Οι συνοδοί των ροταριανών απόλαυσαν την ξενάγηση, από τις κυρίες του Inner Wheel και ροταριανών εθελοντών, στην παλιά πόλη καθώς και στα μουσεία Καπνού και Ναυτικό.

Ο Διοικητής Βασίλης Μακρής ευχαριστεί τη Δημοφέλεια, Τους υπευθύνους ξενάγησης του Μουσείου Καπνού και Ναυτικού Μουσείου, τους χορηγούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου αλλά και στάθηκαν όλη τη χρονιά στην πλευρά της Περιφέρειας, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητήθηκε. Σε δύο μήνες από τώρα τελειώνει η ροταριανή χρονιά υπό τη Διοίκηση του Βασίλη Μακρή και το 3ο Συνέδριο επιβεβαίωσε την ιδιαιτέρως επιτυχημένη ως τώρα πορεία του.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.