Κ. Σιμιτσής: «Οι εθελοντές της «Διασυλλογικής Πρωτοβουλίας» μας κάνουν περήφανους»

0

Ο συνδυασμός «Ανοιχτή Πόλη» του Δήμου Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις της δημάρχου, κ. Δήμητρας Τσανάκα και του δημοτικού συμβούλου, κ. Ευάγγελου Παππά, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την «Πρωτοβουλία Πολιτών» που προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες. Σχεδόν αποκάλεσαν τους φιλάνθρωπους συμπολίτες μας υποκριτές και επιδειξιομανείς «αφού βγαίνουν φωτογραφίες». Η μεν δήμαρχος, δήλωσε πως γι’ αυτό το λόγο δεν κατεβαίνει στο λιμάνι, ο δε επικεφαλής του συνδυασμού με έμβλημα τη γροθιά, κατηγόρησε τους συλλόγους ότι παραμελούν τους Έλληνες άπορους. Είναι γνωστό, πως η βοήθεια προς τους ξένους:
– Έρχεται δεύτερη, αφού τόσο ο Δήμος, όσο και οι σύλλογοι, βοηθούν πρώτα κάθε Έλληνα και Καβαλιώτη που δυσκολεύεται.
– Είναι σποραδική και συμπτωματική, αφού σχετίζεται με την έλευση πλοίων, ενώ η βοήθεια προς τους Έλληνες και Καβαλιώτες είναι συνεχής, δίνεται μέσω των δημοτικών, ή των σωματειακών δομών θεσμικά, με τρόπο αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις.
– Υποκαθιστά την παντελή έλλειψη κρατικής φροντίδας προς κατατρεγμένους ανθρώπους.
– Είναι χρήσιμη για το σύντομο και ειρηνικό πέρασμά τους από την πόλη.
– Και πάνω απ’ όλα, είναι αναγκαία σήμερα, σε ένα κόσμο σκληρό, χωρίς αλληλεγγύη, με υποβαθμισμένες τις αξίες του ανθρωπισμού και της φιλαλληλίας.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.