Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας: «Από μερίδα του τοπικού Τύπου, επιχειρείται να απαξιωθεί η σημασία της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας ύστερα από πέντε (5) ολόκληρα χρόνια. Προς ενημέρωση των συμπολιτών διευκρινίζουμε τα εξής:

-Η εταιρία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε.» (ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε.) έχει μετόχους την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας. Είναι εταιρία ειδικού σκοπού. Για τη λειτουργία της εφαρμόζεται ειδική νομοθεσία και όχι ο δημοτικός Κώδικας.

-Μετά τις εκλογές του 2014, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Καβάλας, δεν όρισαν νέα μέλη στη διοίκηση της εταιρίας. Δεν υποβλήθηκαν φορολογικές δηλώσεις, δεν εξοφλήθηκαν υποχρεώσεις προς το Ι.Κ.Α. και τους συνεργάτες, δεν ρυθμίστηκαν οι οφειλές προς τρίτους, δεν προχώρησαν οι εγγραφές και οι πληρωμές των «οικοπεδούχων». Πρόστιμα του Ι.Κ.Α. και της Δ.Ο.Υ. επιβαρύνουν προσωπικά τον πρόεδρο της πριν από το 2014 διοίκησης, επειδή θεωρείται πως συνεχίζει τη θητεία του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη θυγατρική εταιρία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε.», που διαχειρίζεται το βιοτεχνικό πάρκο όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.

-Η διάλυση της εταιρίας, θα επισύρει βαρύτατες κυρώσεις στους τρεις μετόχους από το Υπουργείο Ανάπτυξης και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδότησαν το πάρκο. Θα προκαλέσει και τεράστια ζημιά στον ένα και μοναδικό επιχειρηματία που έχει εγκατασταθεί έως τώρα στο ΒΙΟ.ΠΑ. Και θα ακυρώσει τις διαχρονικές προσπάθειες, για να απομακρυνθούν από τον αστικό ιστό της Καβάλας οι οχλούσες επιχειρήσεις, ώστε να αναπτυχθούν μέσα σε καλύτερες συνθήκες.

-Όσοι ασκούν σήμερα μηδενιστική κριτική, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πενταετή απραξία. Χωρίς διοίκηση, δεν λύνονται τα προβλήματα. Το ΒΙΟ.ΠΑ. πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους. Και να αποτελέσει παράδειγμα για νέα επιχειρηματικά πάρκα στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί από το περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. (Φ.Ε.Κ. ΑΑΠ 248/2018)».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.