Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια όλα όσα κατάφερε ο λαός στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, με τις θυσίες και την προσήλωση του στα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας από τον κορονοϊό. Απόδειξη γι’ αυτό, η πολιτική της στο θέμα του τουρισμού, όπου προσάρμοσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, με δειγματοληπτικούς και όχι καθολικούς ελέγχους, των αεροπορικών εταιριών και των εφοπλιστών, όπου επέβαλε πληρότητα 85% στα πλοία και 100% στα αεροπλάνα. Μία κυβέρνηση που αποφάσισε να τζογάρει και με την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη που θα μπορούσε να κάνει, γνωρίζοντας την κατάσταση, τις ελλείψεις και το ενδεχόμενο επόμενου κύματος της πανδημίας, εδώ και μήνες.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι, η κυβέρνηση έχει γερούς συνοδοιπόρους και στυλοβάτες στην τοπική διοίκηση. Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Καβάλας ότι: «τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν άριστα…»(!), ακολούθησε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα σχολικά δρομολόγια θα γίνουν όπως και πέρυσι, με 100% πληρότητα των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ, με 4 άτομα στα ταξί! Πλήρως εναρμονισμένοι με την κυβέρνηση, ο εκλεγμένος δήμαρχος με το χρίσμα του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, «εναρμονίζονται» και μεταξύ τους!

Αλήθεια, τι εννοεί ο κύριος δήμαρχος; Ποια είναι η «άριστη λειτουργία των σχολείων», όταν στην πλειοψηφία τους (με πιο χαρακτηριστική και ασφυκτική περίπτωση αυτή του 6ου Λυκείου) τα παιδιά θα βρίσκονται σε αίθουσες άνω των 20-25 μαθητών; Όταν τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι! Όταν ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών είναι ακριβώς ο ίδιος με πέρυσι, αν και οι ανάγκες, λόγω της πανδημίας, είναι πολλαπλάσιες. Βέβαια, η δήλωσή του ότι θα διαθέσει κονδύλια για να προσλάβει επιπλέον καθαρίστριες, αποτελεί από μόνη της ομολογία ενοχής! Αλήθεια, τι εννοεί ο κύριος αντιπεριφερειάρχης με το «100% πληρότητα»; Έχει δει ο ίδιος την κατάσταση των αστικών λεωφορείων τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες, που σχεδόν δεν μπορούν να κλείσουν τις πόρτες τους;

Ας μάθουν, όμως, οι ίδιοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν, ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια σε σχολικές αίθουσες 25 και πλέον μαθητών, χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις, χωρίς καθαρίστριες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει το όριο των 15 μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα συμβιβαστούν με το στοίβαγμα των μαθητών στα λεωφορεία. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.