Κυκλοφόρησε, με πλούσια θεματολογία, το νέο φύλλο της έντυπης έκδοσης του συλλόγου Μικρασιατών Νομού Καβάλας

0

Κυκλοφορεί από την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, το 21ο φύλλο της περιοδικής έκδοσης του συλλόγου Μικρασιατών Νομού Καβάλας «Μνήμη Μ. Ασίας» (υπεύθυνος ύλης-σύνταξης Κυριάκος Λυκουρίνος, καλλιτεχνική επιμέλεια-σελιδοποίηση Κατερίνα Κελέσογλου), με 28 σελίδες καθαρής ύλης και κείμενα πρωτότυπα, γραμμένα για τη «Μνήμη». Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα (σε παρένθεση το όνομα του συντάκτη): Τα παλιά ψαράδικα της Καβάλας (Πέτρος Κώστας), Από τη Σμύρνη στην Αμερική. Η μετανάστευση των Σμυρνιών στο πλαίσιο της ελληνικής μετανάστευσης, 19ος-20ος αιώνας (Μαριάννα Μαστροσταμάτη), Οικονομική κρίση και μετοικεσία: Από την Καβάλα στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς (Μαρία Παπανικολάου), «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού»: νέες δωρεές-επισκέψεις-δραστηριότητες (Μανώλης Ζαχαρόπουλος-Έλενα Ζαχαροπούλου), Πρόσφυγες και κτηνοτροφία: Σταθμοί επιβητόρων σε Πράβι και Χρυσούπολη (Κυριάκος Λυκουρίνος), Ακριτικά τραγούδια και Παραλογές στη Σινασό της Καππαδοκίας (Κυριάκος Βλασιάδης), Από τον λιμένα των Ελευθερών στη Σμύρνη, Μάης 1919 (Κ. Λυκουρίνος), Η προσφυγική εικόνα της Ευαγγελίστριας στα Δωμάτια του Παγγαίου (Εύα Σαρηγεωργίου), Επί εσχάτη προδοσία: Στρατοδικεία στην Καβάλα μετά το Κίνημα του 1935 (Κ. Λυκουρίνος), Η Μαγνησία του Σιπύλου, 1ο (Πέτρος Στ. Μεχτίδης), Οι αντιδράσεις για τη δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού Κηπουπόλεως Καβάλας, δεκαετία 1950 (Κ. Λυκουρίνος), Θεόδωρος Κάστανος. Ένας μεγάλος παιδαγωγός στο πλευρό του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης (Ιωάννα Ρωμανού-Ανδρέογλου), Αυτοί που έφυγαν: Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Νάνσυ Χόρτον, Γιώργος Ανδρεάδης, Για τη Γενοκτονία στον Πόντο: Μαρτυρίες, μελέτες, συνέδρια, ημερίδες κ.ά. (Κ. Λυκουρίνος), Μνήμες και μαρτυρίες: Γιώργου Ζαφειρίου, «Το φευγιό»-Χρήστου Τσελεπή, «Ντουζένια ανατολίτικα»-Σοφίας Τσίγκου, «Μνήμες», Εκδηλώσεις και δραστηριότητες του αυλλόγου κ.ά.
Το έντυπο διατίθεται από τα γραφεία του συλλόγου στο πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας». Για επικοινωνία: Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Καβάλας, πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας», οδός 7ης Μεραρχίας 1, 654 03 Καβάλα, τηλ.-φαξ 2510243508 και 6978604150, e-mail: mikrasiakavala@yahoo.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.