Κομματικά στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» συναντήθηκαν με απολυμένους συνδικαλιστές των Πετρελαίων Καβάλας

0

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, Μανώλη Κελαϊδάκη και Στέργιο Τσάγκα, οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα με απόφαση της διοίκησης της Energean. «Στην συζήτηση κυριάρχησε η αγωνία και ο προβληματισμός όλων για το μέλλον της εγκατάστασης, την αμφισβήτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και φυσικά, για την τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος. Δυστυχώς, μετά από πολλά χρόνια, ο πυρσός (Gas Flare) έσβησε, με αποτέλεσμα τις άκαυστες εκπομπές τοξικών αερίων, άκρως επιβλαβών για την δημόσια υγεία. Ο τρόπος λειτουργίας της εγκατάστασης του «Πρίνου», δεν αποτελεί μόνο εργασιακή διένεξη, μεταξύ εργαζομένων και εργοδότριας εταιρείας, αλλά υψίστης σημασίας κοινωνικό ζήτημα, καθώς πέρα από τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία της Καβάλας, αποτελεί και ενδεχόμενη απειλή για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας. Αυτό που κατέστη σαφές, για ακόμα μία φορά, είναι πως ο «Πρίνος» πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με απόλυτη τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στην συνάντηση το «Κίνημα Αλλαγής» εκπροσώπησαν οι: Κωνσταντίνος Σιμιτσής (θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και πρώην δήμαρχος Καβάλας), Ιορδάνης Χοροζίδης (γραμματέας της Νομαρχιακή Επιτροπής Καβάλας), Παναγιώτης Μαμτσαδέλης (αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας), Κωνσταντίνος Μησίνης (ταμίας της Ν.Ε. Καβάλας).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.