Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκη (Δ.Ε.Θ.), δεν αποτελεί, μόνο, ένα μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός κάθε Σεπτέμβριο και «πανηγύρι» για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι, συγχρόνως και ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, αφού την επισκέπτονται ο εκάστοτε πρωθυπουργός και ο εκάστοτε επικεφαλής της λεγόμενης «αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο μεν πρώτος, για να κάνει τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου και να μιλήσει για το μέλλον.

Ο δε αρχηγός της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», για να ασκήσει κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και, παράλλα, για να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος του. Αυτό αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα επισκεφτεί τη Δ.Ε.Θ. το επόμενο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017. «Αναμένουμε μία βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.», είπε ο Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος περιόδευσε στην Καβάλα με τους συναδέλφους του: Νίκο Παναγιωτόπουλο, Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Κ. Μητσοτάκη, Μακάριο Λαζαρίδη.

Μετά το τέλος της περιοδείας, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.), την οποία παρακολούθησαν και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Στη συνέντευξη Τύπου άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τόνισαν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη σοβαρή εναλλακτική λύση εξουσίας, που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τον «φαύλο κύκλο» των μνημονίων. Πιο αιχμηρός στους χαρακτηρισμούς του, ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίζεται με την έννοια της ασυνέπειας. «Η αντιπαράθεση μαζί του είναι χαμένος χρόνος», σχολίασε, ενώ για την επίσκεψη στην Καβάλα δήλωσε ότι έχει σκοπό την αμφίδρομη ενημέρωση. Δηλαδή, την ενημέρωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και εν προκειμένω των πολιτών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και την ενημέρωση του κόσμου, για το πολιτικό όραμα και τον σχεδιασμό του κόμματος.

«Πρόκειται για μία επαφή με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας. Η κινητοποίηση των δυνάμεων αυτών, είναι μεγάλη προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, αν δεν κινητοποιηθούν, η χώρα θα παράμείνει στο τέλμα», σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, ενώ ο Θ. Καράογλου πρόσθεσε ότι: «Χαιρόμαστε να έχουμε επαφή με τους πολίτες, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και, παράλληλα, να διαδίδουμε το μήνυμα του προέδρου του κόμματος».

Ο Μ. Λαζαρίδης, επίσης, είπε ότι ο Κ. Μητσοτάκης, στη φετινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., θα παρουσιάσει το όραμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ταυτίζεται με τις προσδοκίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Τέλος, σε ερώτηση εκπροσώπου των Μέσων Ενημέρωσης για τον καταρτισμό των βουλευτικών ψηφοδελτίων, ο Δ. Σταμάτης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει όργανα, τα οποία θα αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες και ότι τον τελικό λόγο θα έχει ο πρόεδρος. Ο Θ. Καράογλου συμπλήρωσε πως είναι ευχάριστος «πονοκέφαλος» η πληθώρα των υποψηφιοτήτων, γιατί η επιλογή θα γίνει ανάμεσα σε αξιόλογα στελέχη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.