Κλείστε τους, μια και καλή, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

0

Είναι τραγικό κάποιοι να προσπαθούν να αναβιώσουν μία εποχή της ελληνικής ιστορίας που ήταν μελανή σελίδα και δίχασε την κοινωνία.

Αναφερόμαστε στη σύγκρουση μεταξύ των ακροδεξιών και εθνικιστών, από τη μία πλευρά, με τους κομμουνιστές και τους αντιεξουσιαστές, από την άλλη πλευρά.

Η ιστορία, δυστυχώς, δεν δίδαξε τα άτομα αυτά, που διακατέχονται από τυφλό φανατισμό, ότι τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις κατέστρεψαν τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Η πρόκληση κοινωνικών εντάσεων, όμως, είναι μέρος του (καλά οργανωμένου) σχεδίου εκείνων που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ευτυχώς, προς το παρόν η ελληνική κοινωνία δεν παρασύρεται στις τεχνητές εντάσεις και αποδοκιμάζει τους μεν και τους δε, για την άμυαλη συμπεριφορά τους.

Από την άλλη, ωστόσο, οι πολίτες αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» και ανίκανοι να αντιδράσουν. Έτσι εξηγείται η «αδράνεια» και η αποστασιοποίησή τους από τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Ευελπιστούμε πως θα διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και δεν θα «τσιμπήσουν» στις προβοκατόρικες προκλήσεις των (δήθεν) αντιμαχόμενων πλευρών που προαναφέραμε.

Έχουμε κουραστεί και απηυδήσει από τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες είναι εμπόδιο στην πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας.

Με την εσωστρέφεια και την μιζέρια, όπως είναι αυτές οι συγκρούσεις των ακραίων ομάδων, δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί ο τόπος.

Η «απάντηση» σε όλους αυτούς τους υπηρέτες της οπισθοδρόμησης, είναι η δημιουργικότητα και η βιοπάλη.

Ας σταματήσουν, επομένως, να μας ζαλίζουν με την γελοία αντιπαράθεση τους και ας αφήσουν την κοινωνία να προχωρήσει μπροστά.

Όταν η κοινωνία θα ευημερήσει, κανείς δεν θα ασχολείται μαζί τους. Το έχει αποδείξει, άλλωστε, η ιστορία. Ας τους κλείσουμε, λοιπόν, μια και καλή, όλους, στο χρονοντούλαπο.

Μη τους επιτρέψετε να «μαυρίσουν» περισσότερο τη ζωή σας. Αρχίστε να σκέφτεστε θετικά και αισιόδοξα και μη πέφτετε σε διλήμματα και αδιέξοδα. Καλές γιορτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.