Η εφαρμογή της διετούς προσχολικής αγωγής και η τροποποίηση του νόμου 4589, έχουν προκαλέσει ανακατατάξεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών και μαθητριών στα τμήματα νηπίων, από 25 σε 22, ανέδειξε τα κτιριολογικά προβλήματα στους Δήμους, είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Αρβανιτόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, για να παρουσιάσει τα στοιχεία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στην α΄ τάξη δημοτικού σχολείου, για τη σχολική περίοδο 2019-2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, θα υπάρξει ανάγκη αύξησης των τμημάτων στα νηπιαγωγεία και ως εκ τούτου θα χρειαστούν περισσότερες αίθουσες. Την περασμένη περίοδο (2018-2019), είπε, ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που έγινε κλήρωση, για την μεταφορά νηπίων σε άλλο νηπιαγωγείο, αλλά τα επόμενα έτη δεν μπορούν να αποφευχθούν οι κληρώσεις.

Κάλεσε τις δημοτικές αρχές των Δήμων να δώσουν προτεραιότητα στην κατασκευή καινούργιων αιθουσών και δήλωσε ότι, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βοηθήσει τους Δήμους στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, η αλλαγή των ορίων των περιοχών που καλύπτουν οι σχολικές μονάδες, που είναι μία λύση για την καλύτερη κατανομή των μαθητών και μαθητριών, απαιτεί μελέτη και κάποιο χρόνο. Την περίοδο 2019-2020 στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα λειτουργήσουν 131 τμήματα νηπιαγωγείων: 58 στον Δήμο Καβάλας, 33 στον Δήμο Παγγαίου, 23 στον Δήμο Νέστου, 17 στον Δήμο Θάσου. Όσον αφορά τις εγγραφές στην α΄ τάξη δημοτικού σχολείου, η κατανομή ανά Δήμο είναι η εξής: 548 στον Δήμο Καβάλας, 258 στον Δήμο Παγγαίου, 184 στον Δήμο Νέστου, 138 στον Δήμο Θάσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.