Μετά τον Δήμο Καβάλας, τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), ενδιαφέρον για τη χρησιμοποίηση του παλιού Πρωτοδικείου εξεδήλωσε και το Επιμελητήριο Καβάλας! Στη διάρκεια της ομιλίας του στη λαμπρή, όπως κάθε έτος, τελετή των εγκαινίων της έκθεσης KavalaExpo, ο πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού, Μάρκος Δέμπας, ανακοίνωσε τη διεκδίκηση του εμβληματικού κτιρίου, με σκοπό να στεγαστεί σ’ αυτό η δομή στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδα), που θέλει να δημιουργήσει το Επιμελητήριο.

Ο Μ. Δέμπας αναφέρθηκε και σε άλλα σχέδια της διοίκησης, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης», όπου διεξάγεται η KavalaExpo και η αύξηση των θεματικών εκθέσεων, αρχής γενομένης με μία έκθεση για την αλιεία. Επίσης, η πρωτοβουλία για τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.Κ.), το οποίο βρίσκεται σε τέλμα από το έτος που κατασκευάστηκε. Σύντομα, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θα παραδοθεί στους άλλους εταίρους, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Καβάλας, η μελέτη που τεκμηριώνει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ένας στόχος με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα υλοποίησης, είναι η δημιουργία του ανοιχτού κέντρου εμπορίου (open mall) στο παραδοσιακό κέντρο της Καβάλας, δηλαδή την αγορά Αγίου Νικολάου.

Όσον αφορά την έκθεση, τόνισε ότι γίνεται σε μία ευνοϊκή πολιτική συγκυρία, μετά τις διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης και νέων διοικήσεων στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και στους Δήμους. Η φετινή διοργάνωση προσφέρει ευκαιρίες, για τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών με δυναμικές αγορές των Βαλκανίων και ευχήθηκε στους εκθέτες και στους επισκέπτες, να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων. Τα εγκαίνια της KavalaExpo 2019 έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος. Το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2019, επίσης, άρχισε και το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, που διεξάγεται παράλληλα με την έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο εκθεσιακό κέντρο. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι στην KavalaExpo 2019 συμμετέχουν 180 εκθέτες, εκ των οποίων 60 από το εξωτερικό (Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρος, βόρεια Οσετία), ενώ τιμώμενη περιοχή είναι το Ρέθυμνο Κρήτης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.