Η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ, παρουσιάζουν το βιβλίο της Έλενας Χουσνή με τίτλο: «Καταραμένες Πολιτείες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης (4ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σίσσυ Ακοκαλίδου, δημοσιογράφος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Λυδία Ελιόγλου, φιλόλογος Α.Π.Θ., Μ.Α. δημιουργικής γραφής και συγγραφέας.

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ενώ σήμερα εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Σάμου. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της «Άλικο σαν το… αίμα», έλαβε το α΄ βραβείο στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την Π.Ε.Λ. έχει βραβευθεί με το α΄ βραβείο θεατρικού έργου (2009) και με το γ΄ βραβείο μυθιστορήματος (2009). Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο «Στα άδυτα των δυτών», από τις εκδόσεις Δίαυλος. Από τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η λέπρα εγκατέλειψε τα λημέρια τους, ερείπωσε η φυλακή τους, γκρέμισαν οι τοίχοι, έπεσε η στέγη, ερήμωσε ο τόπος, δεν είναι πια το ρέμα το σύνορο του κόσμου και πάλι, όμως, η ιερή απόσταση δεν περπατήθηκε. Αυτή την αρρώστια δεν τη νίκησαν ποτέ. Δεν έχει φάρμακο. Εκεί έξω έγιναν πολυτραυματίες, μέτρησαν πληγές που δεν τις γνώριζαν και δεν ήξεραν να τις γιατρέψουν. Βαθιές, κοφτερές, με μπόλικο φαρμάκι. Καινούριο φαρμάκι, ανίκητο. Καθάρισε το σώμα τους, μα οι άλλοι ήθελαν μια κάθαρση διαφορετική, τελειωτική, να έχει σύνορα συγκεκριμένα, αδιάβατα. Δεν βρέθηκε διαβατήριο γι’ αυτά τα σύνορα. Ακόμα αδιάβατα είναι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.