Κατέθεσε και η Σ. Ελευθεριάδου επίκαιρη ερώτηση για τον Α.Ο.Κ.

0

Την σκυτάλη πήρε από τον βουλευτή Ηρακλείου του «Κινήματος Αλλαγής», Βασίλη Κεγκέρογλου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, η οποία κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, για την χορήγηση πιστοποιητικού στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της κατηγορίας Super League 2.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τα κρίσιμα ερωτήματα, σχετικά με την συμμετοχή της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 στην Super League 2 και την τήρηση της νομιμότητας, όπως αυτή απορρέει από ρυθμίσεις του ν.4809/19-6-2021, θέτε με επίκαιρη ερώτηση η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου. Ο κ. Αυγενάκης, θα κληθεί να απαντήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπίας, για ποιο λόγο ο Α.Ο.Κ. δεν θα συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), η οποία ερμήνευσε κατά το δοκούν τον σχετικό νόμο, αν και ρητώς αναφέρεται ότι, η προθεσμία για την υποβολή της αιτήσεως συμμετοχής λήγει 30 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ή του κυπέλλου. Σημειώνεται ότι, το μεν πρωτάθλημα Super League 2 αρχίζει στις 26 Σεπτεμβρίου, το δε κύπελλο Ελλάδας στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 του τρέχοντος έτους.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τον αρμόδιο υφυπουργό να εκδώσει σχετική εγκύκλιο, η οποία θα αποσαφηνίζει ότι ισχύει η προθεσμία τουλάχιστον 30 ημερών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που αυτό κρίνεται χρονικά περιοριστικό, ζητά από τον κ. Αυγενάκη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες που κατάφεραν να προβιβαστούν αγωνιστικά, να καταθέσουν εκ νέου αίτηση συμμετοχής στην νεοσύστατη κατηγορία, δεδομένης της αδυναμίας εύρεσης των 36 ομάδων που απαιτεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.