-«Επικοινώνησα με τον υπουργό ναυτιλίας, κύριο Πλακιωτάκη, για τη λειτουργία της γραμμής Καβάλα-Πρίνος. Η γραμμή όχι μόνο θα λειτουργήσει, αλλά και θα επιδοτηθεί», έγραψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο διαδίκτυο.

-Για ποιον χτύπησε χαρμόσυνα η καμπάνα Νίκο μου; Για τους πολίτες της Θάσου και της Καβάλας, ή για τους πλοιοκτήτες; Εδώ και μερικές εβδομάδες, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με (μονομερή) απόφαση των ναυτιλιακών εταιρειών καταργήθηκε η γραμμή που συνδέει την πρωτεύουσα του Νομού με το νησί! Εκτός κι αν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αναστέλλονται τα δρομολόγια στη θαλάσσια συγκοινωνία, για την αποφυγή της διασποράς του covid19, όπως ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, των εμπορικών καταστημάτων, των γυμναστηρίων, των θεάτρων, των κινηματογραφικών αιθουσών κ.λπ. Στη δική μου αντίληψη, πάντως, δεν υπέπεσε τέτοια ανακοίνωση.

-Μήπως έβγαλε ο υπουργός ναυτιλίας ανακοίνωση για «απαγορευτικό» μόνο στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος; Ούτε αυτό άκουσα, ή διάβασα κάπου. Επομένως, γιατί εκτελούνται δρομολόγια μόνο στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας (Θάσος); Έτσι επιτάσσει ο νόμος του κράτους; Να αποφασίζουν, δηλαδή, για την εκτέλεση των δρομολογίων, όπου, όποτε και όταν θέλουν, οι πλοιοκτήτες;

-Και ως επιβράβευση, που οι εταιρείες κρατούν σε λειτουργία τις πορθμειακές γραμμές στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οι κυβερνώντες θα τις επιδοτήσουν κιόλας! Αλήθεια Νίκο, καρντάσι μου, γιατί δεν επιδοτεί η κυβέρνηση τους μόνιμους κατοίκους της Θάσου, για να χρησιμοποιούν το πλοίο της γραμμής Καβάλα-Πρίνος; Είναι ένα κίνητρο κι αυτό, για να ενισχυθεί η επιβατική κίνηση σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αν ο επιβάτης έχει μείωση του ναύλου κατά 60%, ή 70%, γιατί να μην ταξιδέψει απευθείας από την Θάσο στην Καβάλα (και αντιστρόφως);

-Υ.Γ. Πόσα δρομολόγια (ημερησίως) προβλέπει η επιδότηση, Νίκο καρντάσι μου; Όσα αποφασίσουν οι πλοιοκτήτες (πάλι)!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.