Την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Παπαθεοδώρου, με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας. Συμμετείχαν: η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Δημήτρης Ερελιάδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Αναστάσιος Πούλιος.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, συζητήθηκε ο σχεδιασμός περί νέου χάρτη των Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας και ο νέος Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων, που ανακοίνωσε στην τελευταία ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο σχεδιασμός αυτός, πιθανότατα θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δικαστικών Υπηρεσιών, επηρεάζοντας και τις σχετικές δομές της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Κι αυτό σχεδιάζεται, χωρίς την διαβούλευση με τον νομικό κόσμο. Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων εξέφρασαν την αντίθεση τους σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, ζητώντας να μην αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση και να διατηρηθούν ως έχουν τα Δικαστήρια στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. Αποφασίστηκε να ετοιμαστεί υπόμνημα με τις απόψεις και τα επιχειρήματα των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών, σε συνεργασία με την διοίκηση της Περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.