• Συνεχίζοντας το άρθρο για την ίδρυση δημοτικού λιμενικού γραφείου στον Δήμο Καβάλας, για τη διαχείριση όλου του παραλιακού μετώπου, πλην των λιμανιών «Απόστολος Παύλος» και «Φίλιππος Β», θα καταθέσουμε μερικές, ακόμα, σκέψεις και προτάσεις προς συζήτηση.
  • Αναφέραμε, παλιότερα, ότι έγινε από τον Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα από τη δημοτική Αρχή του Κωστή Σιμιτσή ένα «σχέδιο επί χάρτου», για την αλλαγή της θέσης της λαϊκής αγοράς. Θεωρούμε πως μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση, την οποία θα μπορούσε να υλοποιήσει το δημοτικό λιμενικό γραφείο, είναι ο χώρος στάθμευσης στο Τελωνείο. Είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον χώρο που γίνεται σήμερα η λαϊκή αγορά, μπορούν να σταθμεύουν, πιο άνετα, τα οχήματα τους οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές, βρίσκεται κοντά στην εμπορική αγορά και είναι εύκολα προσβάσιμος. Οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της πόλης (Καλαμίτσα, Κηπούπολη, Άγιος Λουκάς, Αγία Παρασκευή, Βύρωνας) μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αστική συγκοινωνία για την μετακίνηση τους, αφού η αφετηρία και ο τερματισμός των λεωφορείων βρίσκεται εντός του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», μπροστά από τον επιβατικό σταθμό, ενώ ακριβώς απέναντι υπάρχει πιάτσα για ταξί. Βολεύονται, επίσης, οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών (Τίμιος Σταυρός, Αγία Βαρβάρα, Χωράφα, Άγιος Τρύφων, Περιγιάλι), που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις στάσεις των αστικών λεωφορείων στις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Κουντουριώτου. Το σημαντικότερο είναι, ότι οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού αρκετοί σήμερα αναγκάζονται να διασχίσουν (κατά πλάτος) την κεντρικότερη οδική αρτηρία που διασχίζει το κέντρο της Καβάλας, την οδό Ερυθρού Σταυρού, σ’ ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο της.
  • Παρεμπιπτόντως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα έκτακτα μέτρα στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, με την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων, τους ελεύθερους διαδρόμους, τις μάσκες και τα γάντια που πρέπει να φορούν οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές, θα συνεχιστούν και μετά τη «λήξη του συναγερμού» με τον κορονοϊό. Αν και έπρεπε η εφαρμογή τους να είναι αυτονόητη και πάγια.
  • Με το δημοτικό λιμενικό γραφείο, ακόμα, θα περάσει στην ευθύνη του Δήμου Καβάλας η διαχείριση του παλιού κολυμβητηρίου, το οποίο εγκαταλείφθηκε, κακώς, μετά την κατασκευή του κλειστού στο Περιγιάλι. Μπορούσε να συνεχιστεί η λειτουργία του εκ περιτροπής με το κλειστό κολυμβητήριο. Δηλαδή, από την 1η Απριλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους και για τους υπόλοιπους έξι μήνες, από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 31 Μαρτίου, να λειτουργεί το κλειστό κολυμβητήριο. Ποτέ δεν είναι αργά. Το ερχόμενο καλοκαίρι είναι μία καλή ευκαιρία ο Δήμος Καβάλας, εκτός από τον καλό καθαρισμό, να αρχίσει την ανακαίνιση του παλιού κολυμβητηρίου. Ο παλιός και άχρηστος, πλέον, μηχανολογικός εξοπλισμός να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί ο Δήμος δύο (ειδικά) καλύμματα, με τα οποία θα σκεπάζονται οι υδατοδεξαμενές (πισίνες) όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αν βρεθεί και ιδιώτης να λειτουργήσει ένα ωραίο αναψυκτήριο, το κολυμβητήριο θα γίνει, πάλι, πόλος έλξης.
  • Για το τέλος αφήσαμε το πάρκο Φαλήρου, το οποίο πρέπει να μετατραπεί, κατά την άποψη μας, σε αθλητικό κέντρο (sports park). Οι παιδικές χαρές, βεβαίως, θα παραμείνουν, αλλά μπορούν να κατασκευαστούν περισσότερα ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών, για την άθληση και διασκέδαση των πολιτών. Με το δημοτικό λιμενικό γραφείο, πιστεύουμε, τα παραπάνω θα γίνουν πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.