• Ευελπιστούσαμε ότι οι ναυταθλητικοί όμιλοι, ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, θα έδειχναν ενδιαφέρον για τη διάσωση και αξιοποίηση του παλιού (ανοικτού) κολυμβητηρίου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Ωστόσο, από την ημέρα που λειτούργησε το καινούργιο (κλειστό) στο Περιγιάλι, έπαψαν να ασχολούνται με το «σπίτι» που τους φιλοξένησε για τέσσερις δεκαετίες, περίπου, το οποίο ανέδειξε δεκάδες αθλητές, πρωταθλητές, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους του υγρού στίβου.
  • Το παλιό κολυμβητήριο εγκαταλείφθηκε και απαξιώθηκε. Οι πολίτες και οι άνθρωποι των ναυταθλητικών σωματείων μεταξύ τους, εναπόθεσαν την ελπίδα και την ευθύνη για την επαναχρησιμοποίηση της αθλητικής εγκατάστασης στον Δήμο Καβάλας, ή στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.
  • Στις αρχές Μαρτίου (2019) λήγει η παράταση παραχώρησης των κτιριακών υποδομών που διαχειρίζονται οι ναυταθλητικοί όμιλοι στον υπήνεμο (μικρό) μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος». Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, κυρίως, βρίσκονται σε απόγνωση, διότι τα σωματεία θα χάσουν μία πολύ σημαντική, την κυριότερη, πηγή εσόδων, για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Κατέφυγαν, για λύση, στους πολιτικούς και στον Δήμο Καβάλας για συμπαράσταση. Βεβαίως και πρέπει να βρεθεί λύση. Βεβαίως και πρέπει η τοπική κοινωνία να συμπαρασταθεί στους ομίλους, διότι επιτελούν σοβαρό κοινωνικό έργο. Αλλά, είμαστε στεναχωρημένοι με την παθητική στάση που τήρησαν στο ζήτημα του παλιού κολυμβητηρίου.
  • Γι’ αυτό και θα καταθέσουμε μία ιδέα, η οποία ίσως φανεί χρήσιμη στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος και συγχρόνως «εξιλεωθούν» για το ζήτημα του κολυμβητηρίου. Μετά την παύση της λειτουργίας του, το ανοικτό κολυμβητήριο περιήλθε στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Για την ακίνητη περιουσία του Ο.Λ.Κ., όμως, αποφασίζει ο μοναδικός μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρείας (.Α.Ε.), που είναι το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
  • Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., λοιπόν, αποφάσισε και το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Λ.Κ. οφείλει να ενεργήσει κατάλληλα, ώστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών ομίλων, να εκμισθωθούν, έπειτα από διαγωνισμό, σ’ εκείνους που θα κάνουν την καλύτερη (οικονομική) προσφορά. Νομίζουμε πως θα επιτραπεί στους ομίλους να διατηρήσουν εκεί τα γραφεία τους, τουλάχιστον, ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πάψουν να δίνουν έσοδα στον Ν.Ο.Κ. και στον Ο.Θ.Α.Κ.
  • Εκτός από την αποζημίωση που ακούγεται ότι θα λάβουν, γιατί κατασκεύασαν με δαπάνη τους τα κτίρια, προτείνουμε στη διοίκηση και συγκεκριμένα στον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., να παραχωρηθεί στους ναυταθλητικούς ομίλους το παλιό κολυμβητήριο, προκειμένου να λειτουργήσει ένας πολυχώρος εστίασης, από τον οποίο θα έχουν έσοδα και παράλληλα οι πισίνες, για την εκμάθηση κολύμβησης στους πολίτες (με συνδρομή). Μακάρι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας να χρηματοδοτούσε τα σωματεία, ώστε να καλύπτουν τις λειτουργικές τους δαπάνες και να μη χρειάζεται να έχουν έσοδα από τρίτες δραστηριότητες. Έτσι, ο Ν.Ο.Κ. και ο Ο.Θ.Α.Κ. θα επανέλθουν στο «φυσικό χώρο τους», το κολυμβητήριο, το οποίο θα αποκτήσει, πάλι, ζωή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.