Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας, για το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης: «Ξαφνιασμένοι παρακολουθούμε, τις τελευταίες μέρες, τις επιπτώσεις από την απόφαση της κυβέρνησης, να σταματήσει τη διέλευση των ταξιδιωτών στη χώρα μας, από τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας, του Ορμένιου και της Εξοχής, διατηρώντας μόνο ανοιχτό τον σταθμό του Προμαχώνα. Μειώνεται, έτσι, δραματικά ο αριθμός των τουριστών στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τουρίστες οι οποίοι θα έδιναν πνοή στη βαριά χτυπημένη οικονομία της Περιφέρειας και οδηγούν στην απομόνωσή της.

Ειδικότερα και αφού είχαν γίνει υπέρμετρες προσπάθειες, για την αύξηση του οδικού τουρισμού στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου, έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε να διασωθούν οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό σε μία αβέβαιη τουριστική περίοδο, η απαγόρευση της διέλευσης των τουριστών από τα Βαλκάνια, κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι, δίνει το χαριστικό πλήγμα στις εν λόγω επιχειρήσεις. Παρακαλούμε, λοιπόν, άμεσα για τις όποιες ενέργειές σας, που θα οδηγήσουν στην αναίρεση της απόφασης, ώστε να επιστρέψουμε σε μία λιγότερο αβέβαιη και περισσότερο ομαλή πραγματικότητα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.