-Τα τελευταία έτη, ο Δήμος Καβάλας αναζητεί κατάλληλους χώρους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτισμού, κυρίως θεάτρου και μουσικής. Το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» είναι «ζεστός» χώρος, αλλά με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Επίσης, η αίθουσα «Γ. Παπαϊωάννου» στο υπόγειο του δημοτικού ωδείου, δεν επαρκεί για τις μουσικές εκδηλώσεις.

-Το αμφιθέατρο στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα ανακαινιστεί, αλλά δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των πολυάριθμων και ιδιαίτερα δραστήριων πολιτιστικών συλλόγων. Ο Δήμος Καβάλας χρησιμοποιεί (σ.σ. ενοικιάζει) τον παλιό κινηματογράφο Oscar, για να εξυπηρετείται, κυρίως, το δημοτικό ωδείο, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), Θοδωρής Γκόνης, εξέφρασε την ευχή να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να φιλοξενούνται και θεατρικές παραστάσεις. Έτσι, η αναζήτηση κατάλληλων χώρων για μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στην πόλη συνεχίζεται.

-Σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπάρχει μία φιλοσοφία για την αξιοποίηση παλιών κτηρίων και υποδομών, όπως εργοστασίων, αποθηκών, ακόμα και σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων(!), με σκοπό να (επανα)λειτουργήσουν ως χώροι πολιτισμού και αναψυχής. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, που απεικονίζει έναν σύγχρονο «στέκι» αναψυχής και πολιτισμού στον Πλαταμώνα Πιερίας, το οποίο προέκυψε από την ανακαίνιση μιας παλιάς σιδηροδρομικής γαλαρίας! Ο πανέμορφος αυτός χώρος έχει καταπληκτική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος!

-Το έτος 2012, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) παραχώρησε, κατά κυριότητα, στον Δήμο Καβάλας το πρώην τουριστικό περίπτερο «Διόνυσος» στο ύψωμα του Αγίου Σίλα. Η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει το ακίνητο βρίσκοντας «επενδυτή», ήταν άκαρπη. Το κατεστραμμένο από πυρκαγιά κουφάρι, όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Ιακωβίδης, απαιτεί πολλά χρήματα για να επανέλθει. «Ο Δήμος δεν μπορεί να το αναλάβει, αλλά θα στήριζε έναν σωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει πρόταση για μακροπρόθεσμη επένδυση», πρόσθεσε.

-Εμείς καλούμε την δημοτική Αρχή, να επανεξετάσει την δυνατότητα χρησιμοποίησης του ακινήτου από τον Δήμο Καβάλας. Και να το μετατρέψει σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και συγχρόνως αναψυχής, για τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης. Αφού εξεταστεί η στατική επάρκεια του κτηρίου, καλούμε τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη και τους συνεργάτες του, να ετοιμάσουν σχετική πρόταση και να ζητήσουν την βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Υπουργείου πολιτισμού, για την υλοποίηση της πρότασης αυτής.

-Εφόσον το κτήριο έχει στατική επάρκεια, θα ανακαινιστεί και στα τρία επίπεδα θα λειτουργήσουν: μία θεατρική σκηνή, μία μουσική σκηνή, που θα χρησιμοποιούνται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και το Δ.Ω.Κ., μία γκαλερί με φωτογραφίες του «Διόνυσου» (πριν και μετά την ανάπλαση), της Καβάλας και χώροι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόριο). Ο «Διόνυσος» μπορεί και πρέπει να παραμείνει στον Δήμο Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.