Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας οδού, θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι οι καθηγητές και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βενετίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ιδρύματος, για την ανάδειξη ορισμένων ιστορικών διαδρομών του ευρωπαϊκού, κυρίως, πολιτισμού. Η διάσχιση της αρχαίας Εγνατίας οδού άρχισε πριν από τρία έτη και το περασμένο καλοκαίρι, η αποστολή των καθηγητών και των φοιτητών κάλυψε την απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καβάλα.

Το καλοκαίρι του 2018, από τις 26 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου, πενήντα άτομα θα συνεχίσουν από την Καβάλα μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μέχρι την Κωνσταντινούπολη, που είναι ο τελικός προορισμός. Ο βασικός στόχος του ταξιδιού αυτού και του προγράμματος γενικότερα, όπως ανέφεραν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Βενετίας, που επισκέφτηκαν την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, είναι η ανάδειξη των χαρακτηριστικών των τοπικών κοινωνιών και του φυσικού περιβάλλοντος των περιοχών που επισκέπτονται.

Σε κάθε τόπο υπάρχει συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, για τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο τέλος του προγράμματος. Η συνεργασία αυτή, πρόσθεσαν, θα συνεχιστεί και μετά το τέλος των επισκέψεων. Ο Θ. Μαρκόπουλος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του ιδρύματος και συνομίλησε μαζί τους, για λίγη ώρα στο γραφείο του, για την παροχή κάθε διευκόλυνσης στην εργασία τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.