• Η ανοικτή διαδικασία, για την εκλογή νέου επικεφαλής στον συνδυασμό «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», δεν έγινε ποτέ. Δυόμισι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε ότι παραιτείται, για να επιλέξουν οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι κι αυτός μαζί, το νέο επικεφαλής έως τις εκλογές!
  • Ο ίδιος, βεβαίως, έσπευσε να εκφράσει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Θόδωρου Μουριάδη, στην «αποχαιρετιστήρια» συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy. Η παρουσίαση του απολογισμού της δεύτερης δημαρχιακής θητείας του, ήταν το πρόσχημα. Έπειτα από πέντε, περίπου, έτη στα έδρανα της αντιπολίτευσης στον Δήμο Καβάλας, αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει τον απολογισμό. Και εννέα έτη, μετά τον απολογισμό της πρώτης δημαρχιακής θητείας!
  • Ο λόγος που δεν έγινε η ανοικτή διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού, την οποία ανήγγειλε ο ίδιος ο Κ. Σιμιτσής σε παλιότερη συνέντευξή του, είναι απλός. Διότι, δεν μπορεί να εκλεγεί επικεφαλής σ’ ένα συνδυασμό που «μετράει αντίστροφα» έως τη διάλυσή του. Μετά τον Μάιο του 2019, ο συνδυασμός «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», δεν θα υφίσταται. Το λυπηρό είναι, ότι την απόφαση πως «έκλεισε ο κύκλος» του συνδυασμού, την πήρε ένας «στενός πυρήνας» ατόμων, χωρίς να ακουστεί, δημοκρατικά, η άποψη της πλειοψηφίας των μελών του συνδυασμού.
  • Πριν από αρκετά έτη, το 2006, ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών εμπιστεύτηκε τον Κ. Σιμιτσή, στήριξε το πολιτικό του εγχείρημα να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, συμμετείχε στον νέο συνδυασμό και συνυπέγραψε για την ίδρυσή του. Αυτοί οι συμπολίτες, θεωρούμε, δικαιούνταν, τουλάχιστον, να συνυπογράψουν και την «πολιτική πράξη θανάτου» του συνδυασμού.
  • Στον «επίλογο», επίσης, σε μία διαδικασία παρωδία, θα αναδειχτεί ο νέος επικεφαλής του συνδυασμού για δυόμισι μήνες! Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής προαποφασισμένο. Διότι, μερίμνησε και γι’ αυτό, ο απερχόμενος (και οσονούπω τέως) αρχηγός. Τα «κουκιά» είναι μετρημένα! Ο Κ. Σιμιτσής δήλωσε ότι προτιμά τον Θ. Μουριάδη. Ο Λεωνίδας Παππάς στηρίζει και συμμετέχει στον νέο συνδυασμό του Θ. Μουριάδη, με την ονομασία «Σύγχρονος Δήμος». Ο Χρήστος Τσοχαταρίδης φαίνεται να αποστασιοποιείται από την ενασχόληση με τα κοινά. Και ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης, που θα ήταν αντίπαλος του Θ. Μουριάδη, αν γινόταν η ανοικτή διαδικασία, για την ανάδειξη αρχηγού στον συνδυασμό «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», θα «μεταπηδήσει» στο ψηφοδέλτιο του Κ. Σιμιτσή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
  • Όπως αντιλαμβάνεστε, το «κονγκλάβιο» τακτοποίησε τα πάντα, πριν ανακοινώσει τη διάλυση του συνδυασμού. Αναρωτιόμαστε, όμως, ο Θ. Μουριάδης, θα συμπεριφέρεται στο μικρό χρονικό διάστημα έως τις εκλογές ως επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», ή του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»; Είναι μία πρωτοτυπία κι αυτή, ίσως και παγκόσμια. Ο ίδιος επικεφαλής σε δύο «παράλληλους» συνδυασμούς, που δεν συνδέονται μεταξύ τους, όπως λένε τα στελέχη τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.