• Το 2019 είναι έτος «ορόσημο» για τους Δήμους Καβάλας και Νυρεμβέργης, διότι συμπληρώθηκαν είκοσι έτη αδελφοποίησης. Η συνεργασία αυτή, κατά την άποψη μας, έχει περιθώρια να διευρυνθεί και να αποφέρει περισσότερα και μεγαλύτερα οφέλη, για τις κοινωνίες των δύο πόλεων. Ιδιαίτερα για τον Δήμο Καβάλας, που τα τελευταία πέντε κάνει μία προσπάθεια εξωστρέφειας, με καλά αποτελέσματα.
  • Ένας τομέας που υπάρχουν δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, είναι ο αθλητισμός. Ο εορτασμός της επετείου των είκοσι ετών, μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για τον σκοπό αυτό. Προτείνουμε να γίνει η αρχή από το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, θεωρούμε πως μπορεί να γίνει μία αδελφοποίηση μεταξύ των σωματείων του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» και της Νυρεμβέργης, η οποία πιστεύουμε θα βοηθήσει την ομάδα της Καβάλας να «αλλάξει επίπεδο» οργανωτικά, διοικητικά και αγωνιστικά. Η άνοδος στη Β΄ εθνική κατηγορία (Football League) είναι μία ευνοϊκή συγκυρία. Οι βάσεις μπήκαν την περασμένη περίοδο και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα προόδου.
  • Εάν δεν κάνουμε λάθος, τον Ιούνιο θα γίνει εκδήλωση στην Καβάλα, για τον εορτασμό της επετείου των είκοσι ετών αδελφοποίησης, ενώ τις ημέρες του φεστιβάλ cosmopolis, θα βρίσκεται στην πόλη ο δήμαρχος Νυρεμβέργης. Προτείνουμε στη διοικούσα επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου του Α.Ο. «Καβάλα», να απευθύνει πρόσκληση σε διοικητικά στελέχη της Νυρεμβέργης να επισκεφτούν την πόλη και να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο σωματείων στο μέλλον.
  • Επ’ ευκαιρία της επετείου, επίσης, προτείνουμε να φιλοξενηθεί η ομάδα ποδοσφαίρου της Νυρεμβέργης, η οποία αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας Γερμανίας, το λεγόμενο «μπουντεσλίγκα», αλλά κατέλαβε την τελευταία θέση στη βαθμολογία και υποβιβάστηκε, για να δώσει δύο παιχνίδια προετοιμασίας, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρώτο με τον Α.Ο.Κ. στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το δεύτερο στα εγκαίνια του ριζικά ανακαινισμένου «Βερούλειου» γηπέδου, με μία μικτή ομάδα των ερασιτεχνικών σωματείων «Βύρων», Α.Ε. Καβάλας, «Ηρακλής» Ποταμουδίων.
  • Το σημαντικότερο, ωστόσο, από την αδελφοποίηση Καβάλας-Νυρεμβέργης στο ποδόσφαιρο, κατά την άποψη μας, θα αφορά τις λεγόμενες Ακαδημίες. Τα δύο σωματεία, δηλαδή, θα ανταλλάσουν επισκέψεις τμημάτων ποδοσφαιριστών μικρών ηλικιών, για κοινές προπονήσεις και παιχνίδια, στις εγκαταστάσεις τους στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, ταλαντούχοι Καβαλιώτες ποδοσφαιριστές θα δοκιμάζονται από τον γερμανικό σύλλογο, με την προοπτική να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα της Γερμανίας με τη φανέλα της Νυρεμβέργης.
  • Στην επαφή των σωματείων θα βοηθήσουν τόσο ο Δήμος Καβάλας, όσο και ο πολύ δραστήριος σύλλογος «Φίλος» της ελληνικής κοινότητας στη Νυρεμβέργη, που πρωτοστατεί στο ζήτημα της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.