Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων και οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη εκεί, ήταν το επίκεντρο στην επίσκεψη που πραγματοποίησε, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στην Καβάλα η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Μετά την «αυτοψία» που έκανε στους Φιλίππους, η υπουργός παραβρέθηκε στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, ενώ «ξεναγήθηκε» και στο φρούριο της πόλης.

Η υπουργός ευχαρίστησε, για την διαχρονικά καλή συνεργασία, τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αναφέρθηκε στην πορεία ορισμένων έργων αναφέροντας ότι, τα έργα που είναι ενταγμένα στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την παλαιοχριστιανική εκκλησία και την αρχαία Εγνατία οδό, προχωρούν ικανοποιητικά. Εντάχθηκε το έργο της πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με προϋπολογισμό περίπου 2,9 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο.

Τον ίδιο μήνα θα δημοπρατηθεί και η παρέμβαση στο ανοικτό θέατρο του φρουρίου Καβάλας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Το φρούριο αποτελεί το κατεξοχήν μνημείο της πόλης, υπό την έννοια ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν και έμβλημα για την Καβάλα. Ήδη, ο Δήμος έκανε μία προεργασία και έχει ετοιμάσει μία σειρά μελετών. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις», είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι, το Υπουργείο θα υπογράψει σύμβασης με τον Δήμο Καβάλας, για την πραγματοποίηση εργασιών βελτίωσης στο αρχαίο θέατρο Φίλιππων, προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του φεστιβάλ.

Επίσης, η υπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της δημοτικής πινακοθήκης που στεγάζεται στην δημοτική καπναποθήκη του Δήμου Καβάλας, καθώς και στην ενίσχυση της πυρασφάλειας και την απεντόμωση του κτηρίου. Το έργο θα εκτελεστεί από τον Δήμο, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο πολιτισμού και προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Η υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δήλωσε: «Χρειάζονται μελέτες και ωρίμανση. Προσωπικά, έχω μία προσήλωση στα χρονοδιαγράμματα, διότι όλα τα προγράμματα έχουν ένα τέλος και στόχος είναι, να μη χαθούν οι πόροι. Συνεννοηθήκαμε με τον κύριο Μουριάδη και θεωρώ ότι και σ’ αυτό το σημείο θα συνεργαστούμε πολύ καλά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.