“Κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate με τίτλο «Τηλεμαχία για το δήμο Παγγαίου» ο Γ. Φιλόσογλου

0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Παγγαίου Δύναμις», κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate με τίτλο «Τηλεμαχία για το δήμο Παγγαίου» που οργάνωσε το Center TV το βράδυ της Τρίτης 6 Μαϊου. Ήταν ουσιαστικός και χωρίς μεγάλα λόγια ανέλυσε το όραμα του για έναν ισχυρό δήμο Παγγαίο, κάνοντας σωστή διαχείριση του χρόνου που έδιναν (2 λεπτά για κάθε ερώτηση σε κάθε έναν από τους πέντε υποψήφιους) οι δύο παρουσιαστές Νίκος Σπιτσέρης και Εύα Πασαλίδου.

Για το θέμα του αρσενικού στο νερό και γενικά για την ύδρευση είπε: «Φτιάχνουμε νέες γεωτρήσεις, με κόστος στις 100 χιλιάδες ευρώ, χωρίς την αύξηση των τελών αλλά και για να έχουμε ποσότητα νερού ικανή να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής χωρίς να δημιουργήσουμε επιπλέον προβλήματα. Να ενημερώσω τον κ. Αναστασιάδη ότι στη θέση Καρακάξα δεν επαρκεί η ποσότητα και για να καλυφθούν οι ανάγκες της Νικήσιανης. Χρειάζονται νέες γεωτρήσεις».

Είχε δε και χρόνο να απαντήσει και στο θέμα του ειδικού τέλους 80% για το οποίο ο νυν δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης είχε πει ότι είναι νόμος του κράτους και δεν μπορεί να καταργηθεί αν δεν περάσει 10ετία: «Δεν είναι νόμος του κράτους να ισχύει το ειδικό τέλος για 10 χρόνια. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καταργηθεί και η ΔΕΥΑ».

Στην ενότητα «τουρισμός» ο Γιάννης Φιλόσογλου είπε: «Δεν είχα την τύχη να είμαι δήμαρχος Παγγαίου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Τώρα πλέον αυτός που θα εκλεγεί πρέπει να ετοιμάσει master plan και με ταχείς ρυθμούς να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης του τόπου. Θα έρθει νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για την στήριξη της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός. Χρειάζεται ένας ικανός δήμαρχος που μπορεί να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Στο θέμα «κοινωνική πολιτική στο δήμο» ανέφερε: «Πρέπει ο δήμος να ασκεί κοινωνική πολιτική. Περισσότεροι είναι οι φτωχοί. Αυτό, θα ξαναπώ για άλλη μια φορά, μπορεί να γίνει με την μείωση των δημοτικών τελών και των φόρων. Με τους πόρους που θα υπάρχουν μπορούμε να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη, χωρίς να το διαφημίζουμε».

«Γιατί ζητάτε την ψήφο των δημοτών του Παγγαίου; Γιατί να επιλέξουν εσάς;»

Ο Γιάννης Φιλόσογλου είπε χωρίς να κομπιάζει και να κομπάζει: «Ο δήμος μας χρειάζεται ένα δήμαρχο με εμπειρία, να φέρει χρήματα από την Αθήνα, να φέρει προγράμματα, να κάνει έργο. Ήμουν 12 χρόνια στο δήμο Ελευθερούπολης. Χόρτασα εξουσία. Έχω αποδείξει ότι έχουμε κάνει χρήσιμο έργο, έχουμε προβλέψει για τα πάντα σε κάθε ένα από τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα. Υπάρχει δυνατότητα να έρθουν χρήματα από την Αθήνα, από την ευρωπαϊκή Ένωση με το ελάχιστο κόστος σε ένα δήμο που λένε όλοι ότι δεν μπορεί να διοικηθεί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.