Βαρεθήκαμε να γράφουμε για το διαρκές πρόβλημα συντονισμού, αλλά και της αποκατάστασης βλαβών, των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο (κι όχι μόνο) της πόλης της Καβάλας, αλλά φαίνεται πως δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση. Ξέρουμε ότι ο ανάδοχος για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών είναι από τη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός αυτό, από μόνο του δημιουργεί δυσκολίες. Μη φανταστείτε ότι κάθε φορά που πέφτει κάποια ασφάλεια, ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα και σβήνουν οι σηματοδότες, έρχεται αμέσως συνεργείο από τη Θεσσαλονίκη για να επισκευάσει το πρόβλημα.

Μας λένε, ότι η εταιρεία αυτή, συνεργάζεται με κάποιον ηλεκτρολόγο που εργάζεται σε δημόσιο φορέα. Κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες, ειδοποιείται η εταιρεία κι εκείνη ειδοποιεί τον συνεργάτη της στην Καβάλα. Αν δεν εργάζεται εκείνη την ώρα στην υπηρεσία του, πηγαίνει και βλέπει αν μπορεί να αντικαταστήσει κάποια ασφάλεια ή αν μπορεί να επιδιορθώσει τη βλάβη. Να σημειωθεί, ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει τέτοια εξειδίκευση, αφού είναι ένας απλός ηλεκτρολόγος. Αν δεν μπορεί να επισκευάσει τη βλάβη, τότε η εταιρεία προγραμματίζει να έρθει ειδικευμένο συνεργείο από τη Θεσσαλονίκη. Για να γίνουν, όμως όλα αυτά, συνήθως περνούν πέντε-δέκα μέρες, αφήνοντας την κυκλοφορία στο έλεος και το φιλότιμο των οδηγών.

Για την κακή ρύθμιση των σηματοδοτών, ούτε λόγος, δεδομένου, ότι κινούμενοι για παράδειγμα, από το Φάληρο προς το Παλιό, χρειάζεται τις περισσότερες φορές να σταματάει το κάθε αυτοκίνητο σε όλα τα φανάρια, χωρίς να υπάρχει ροή στην κίνηση.  Έτσι προκύπτουν εκνευρισμοί και καθυστερήσεις και ο Δήμος ακούει τα εξ’ αμάξης, χωρίς να φταίει σε τίποτα και χωρίς να έχουν καν γνώση του προβλήματος. Κάτι, όμως θα πρέπει να γίνει. Μια διαδρομή 7 λεπτών, δεν μπορεί να γίνεται σε 15 λεπτά, χωρίς να εκνευριστεί ο οδηγός συμπολίτης μας…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.