Κάποιοι “αγωνιούν” να έχουν λόγο ύπαρξης

0

Η άποψη μας για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό φεστιβάλ, καθώς και για την πρωτοβουλία πολιτών κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ατόμων να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Λανθασμένα, ή όχι, αυτό πιστεύουμε και καταθέτουμε δημοσίως. Δικαιούμαστε, νομίζουμε, να έχουμε μία διαφορετική αντίληψη για το θέμα.

Δεν γίνεται σε μία πόλη που είναι φιλήσυχη, φιλειρηνική και δεν έχει δώσει δείγματα φασισμού, ή ρατσισμού, να υπάρχουν πρωτοβουλίες κατά των φαινομένων αυτών και να διοργανώνονται φεστιβάλ.

Όπως, επίσης, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης, θεωρούμε, ομάδων πολιτών με «πατριωτικά αισθήματα», όπως η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας.

Είναι δικαίωμα, βεβαίως, του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να συμμετέχει σε ομάδες, συλλόγους και συλλογικότητες.

Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι δημοκράτες, αγαπούν την πατρίδα και τον τόπο τους, σέβονται τη διαφορετικότητα και είναι φιλόξενοι.

Εκείνοι, λοιπόν, που προσπαθούν να δημιουργήσουν φανατισμό, πάθη και να οξύνουν το κλίμα, για να έχουν κάποιο όφελος κατά τη γνώμη μας, θα αποτύχουν. Θα είναι, πάντα, μία μειοψηφία στην τοπική κοινωνία.

Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε στις μειοψηφίες αυτές, να μετατρέψουν την πόλη σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ τους, για να έχουν λόγο ύπαρξης.

Οι πολίτες κουράστηκαν από αυτά. Θέλουν να ζήσουν μία ήσυχη ζωή, με αξιοπρέπεια και πρόοδο.

Αντί, λοιπόν, να κάνουμε συλλαλητήρια και φεστιβάλ κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του πολέμου, ας ασχοληθούμε πρώτα με το «σπίτι» μας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να κάνουμε ελκυστικό τον τόπο.

Τα «πισωγυρίσματα» πρέπει να τελειώσουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο με ανούσιες διενέξεις.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καλό είναι να επικεντρωθούμε σ’ αυτό. Όταν λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα έχουμε χρόνο να κάνουμε φιλολογικές συζητήσεις περί φασισμού, ρατσισμού κ.ά. φαινομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.