-Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών της Super League 2, κατά την άποψη μας, έπρεπε να αναβάλλει τα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών ημερών του πρωταθλήματος για τις Π.Α.Ε. Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 και Ζάκυνθος, προκειμένου αυτές να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα δελτία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και να αγωνιστούν «κανονικά». Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης δεν το έπραξε και έβαλε τα δύο σωματεία σε επιπλέον νομική ταλαιπωρία, αφού θα «απολογηθούν» στον αθλητικό δικαστή, γιατί δεν προσήλθαν να αγωνιστούν στα παιχνίδια της 1ης και της 2ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος. Δεν γνωρίζουμε αν το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 είχε την διακριτική ευχέρεια να αναβάλλει τα παιχνίδια, ή πρόκειται για μία τυπική διαδικασία. Δηλαδή, να οριστούν τα παιχνίδια και στην συνέχεια τα σωματεία (που δεν κατήλθαν να αγωνιστούν) να κληθούν από τον αθλητικό δικαστή για εξηγήσεις.

-Είμαστε βέβαιοι ότι, ο αθλητικός δικαστής θα λάβει υπόψη την αντικειμενική δυσκολία των Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 και Ζάκυνθος και δεν θα κατακυρώσει σε βάρος τους τα παιχνίδια που δεν διεξήχθησαν. Αυτό επιτάσσει, τουλάχιστον, η λογική. Οι προηγούμενες δικαστικές μάχες που έδωσε η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 στηρίχτηκαν στην λογική, γι’ αυτό και οι αποφάσεις ήταν υπέρ των (εύλογων) θέσεων της.

-Στο σημείο αυτό, θέλουμε να σχολιάσουμε μία αναφορά που ακούσαμε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και είναι άδικη, αν όχι εντελώς λανθασμένη και στρεβλή. Συμπολίτης, που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας, σχολιάζοντας την ανοιχτή επιστολή του Καναδού επιχειρηματία και νέου ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα», Αλέξανδρου Χαντιτάτζι, στην οποία ευχαριστεί ονομαστικά ορισμένα πρόσωπα, αλλά και όλους τους ανώνυμους φιλάθλους, για την στήριξη στην προσπάθεια να εξασφαλίσει ο Α.Ο.Κ. το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Super League 2, είπε ότι με τις προσωπικές ευχαριστίες, ο Αλ. Χαντιτάτζι διχάζει την τοπική κοινωνία, γιατί υπάρχουν κι άλλα άτομα που βοήθησαν, ώστε η «παρανομία» να γίνει νομιμότητα!

-Καταρχάς, είναι δικαίωμα του επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, να εκφράσει τις ευχαριστίες του δημοσίως προς όλους όσοι συνέβαλαν εμπράκτως στην επίτευξη του στόχου, αλλά και εκείνους που ήταν συμπαραστάτες. Είναι μία ελάχιστη ηθική ικανοποίηση. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η επιστολή διχάζει την τοπική κοινωνία. Οι φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. πρέπει να μάθουν ποιοι στήριξαν τον αγώνα που έγινε και έφερε το αποτέλεσμα που αιφνιδίασε αρκετούς στην Καβάλα και εκτός αυτής.

-Σε ποια παρανομία, επίσης, αναφέρεται ο συμπολίτης καθημερινός ραδιοσχολιαστής, την οποία στήριξαν Καβαλιώτες και μη. Από τον περασμένο Αύγουστο, ο Α.Ο.Κ. προσέφυγε σε όλα τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα στην Ελλάδα, για να ανατρέψει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, των επιτροπών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης των Π.Α.Ε. της Super League 2. Εάν ο Α.Ο.Κ. κέρδισε παράνομα το δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, τότε την ευθύνη έχουν τα δικαιοδοτικά όργανα των προαναφερθέντων φορέων και τα διοικητικά δικαστήρια. Λυπούμαστε, γιατί ακούγονται αβάσιμες απόψεις, οι οποίες προκαλούν σύγχυση, ανησυχία και ζημιά στον Α.Ο.Κ. Ας είναι προσεκτικοί εκείνοι που τις διατυπώνουν.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σίγουρα είναι κατευθυνομενος από τον Μακάριο που ευχήθηκε λαμπρό ξεκίνημα από τη Γ Εθνική κ φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στις ευχαριστίες. Πάντως είμαι ακόμα λίγο επιφυλακτικος γιατί αν ο αθλητικός δικαστής μας μηδενίσει κ χάσουμε το παιχνίδι στα χαρτιά κ χρεωθουμε κ -3 βαθμούς, αυτο θα αποτελέσει δεδικασμένο για τον αγώνα της Κυριακής. Οπότε με δύο μηδενισμούς, άμα δεν βγουν τα δελτία κ δεν κατέβουμε κ στον τρίτο αγώνα τότε θα αποβληθουμε από το πρωτάθλημα κ μετά τέλος. Σίγουρα υπογείως κάποιοι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ελπίζω να μην επαληθευτω. Όλα θα κριθούν από την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης όπου σε περίπτωση αθωωσης όλα καλά αφού θα αποτελέσει δεδικασμένο για τους επόμενους αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.