-Θα συστήσουμε στον Θανάση (Νάσο) Μητρόπουλο, πρώην πρόεδρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και νυν μέλος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), να κάνει υπομονή στο ζήτημα της μεταστέγασης των διοικητικών Υπηρεσιών της πανεπιστημιούπολης, από τον Άγιο Λουκά στο κέντρο της Καβάλας. «Είναι ένας και πλέον χρόνος, που ζητούσαμε το κτηριακό συγκρότημα από τον Άγιο Λουκά να «κατέβει» στην πόλη. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα και ακόμα περιμένουμε να μας δώσει μία απάντηση το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.», είπε σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα. Και θα περιμένεις αρκετό καιρό, φίλτατε Νάσο Μητρόπουλε. Αν και δεν είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα λάβεις απάντηση από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.!

-Θεωρώ, επίσης, ότι είσαι πολύ άδικος με την Καβάλα. Είπες ότι: «Η Καβάλα δεν έχει κάνει τίποτα, για να εξασφαλίσει έναν σωστό χώρο για το πανεπιστήμιο». Η πανεπιστημιούπολη κατασκευάστηκε στον Άγιο Λουκά. Μακάρι να υπήρχε ένα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο της πόλης, ή κοντά σ’ αυτό, για να κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.). Μακάρι να ήταν διαθέσιμη η έκταση των παλιών στρατοπέδων στο Περιγιάλι, για να λειτουργήσει εκεί ένα πανεπιστημιακό camp και όχι ένα camp φιλοξενίας μεταναστών.

-Δεν καταλαβαίνουμε, επίσης, γιατί να λειτουργούν οι σχολές στον Άγιο Λουκά και οι διοικητικές Υπηρεσίες να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Αυτό δεν είναι διάσπαση της πανεπιστημιούπολης; Ζητήσατε, από την προηγούμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, να παραχωρηθεί το κτήριο του παλιού νοσοκομείου, προκειμένου να λειτουργήσει ως εστία για την στέγαση των φοιτητών, ενώ γινόταν προσπάθεια να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, μεταξύ Δήμου και ελληνικού δημοσίου, για την συνεκμετάλλευση του ακινήτου.

-Μετά προτείνατε να μεταφερθούν οι διοικητικές Υπηρεσίες στο παλιό Πρωτοδικείο, το οποίο «ανήκει» στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.). Το ίδιο κτήριο έχουν ζητήσει ο Δήμος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, χωρίς ανταπόκριση από την ΕΤ.Α.Δ. Δόξα τον θεό, το αναξιοποίητο κτηριακό απόθεμα στην πόλη της Καβάλας είναι πλούσιο. Και ορισμένα από τα κτήρια αυτά, δεν ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.

-Αφού επιμένετε να «κατέβει» το πανεπιστήμιο στην Καβάλα, προτείνουμε να συναντηθείτε με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, για να συζητήσετε την δυνατότητα παραχώρησης των δύο κτηρίων που στεγάζουν σήμερα το Δημαρχείο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Εντός του 2021, το αργότερο εντός του 2022, όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα μεταστεγαστούν στο παρακείμενο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Τα δύο νεοκλασικά κτήρια που δεσπόζουν, μαζί με την Μεγάλη Λέσχη και το μέγαρο Τόκου, πάνω από τον δημοτικό κήπο, με κάποια ελαφρά ανακαίνιση, νομίζουμε πως θα εξυπηρετήσουν τις διοικητικές Υπηρεσίες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Η παραχώρησή τους θα γίνει με μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου! Όπως παραχωρήθηκε η έκταση των 16 στρεμμάτων (αν δεν κάνουμε λάθος) από τον πρώην δήμαρχο, Κωστή Σιμιτσή, δίπλα στην πανεπιστημιούπολη στον Άγιο Λουκά, με σκοπό να αναγερθούν καινούργιες φοιτητικές εστίες. Αλήθεια, φίλτατε Νάσο Μητρόπουλε, γιατί δεν αξιοποίησε η διοίκηση του τότε Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας την συγκεκριμένη δωρεά; Κι αφού πέρασε ο καιρός, γιατί δεν επιστρέψατε το οικόπεδο στον Δήμο Καβάλας;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.