Βαρύτατες κατηγορίες για μη χρηστή διοίκηση απηύθυνε ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, εναντίον του προκατόχου του, Σάββα Μιχαηλίδη και της πρώην προέδρου της δημοτικής επιχείρησης «Ευνεστία», Μαρίας Γατούλα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου 2016. Με αφορμή την ενημέρωση που έγινε για τη λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» την περίοδο του Πάσχα, ο δήμαρχος Νέστου είπε ότι δέχτηκε στο γραφείο του την επίσκεψη ενός επαγγελματία της τοπικής αγοράς (κρεοπώλη), ο οποίος ζήτησε να πληρωθεί τα χρήματα (2.500 ευρώ) για την προμήθεια κρέατος που είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Νέστου. «Ήρθε και μου ζήτησε δυόμισι χιλιάρικα, γιατί δεν τον πληρώσατε εσείς. Έτσι κάνατε πολιτική τότε. Δίνατε εντολές για προμήθειες και δεν πληρώνατε τους προμηθευτές. Κάνατε κοινωνική πολιτική με «μαύρα». Δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς Γατούλα, εσύ που χρέωσες την «Ευνεστία» με επτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορώ να πληρώσω τον άνθρωπο μετά από δυόμισι χρόνια. Δεν γίνεται, άλλο, να πληρώνω τις δικές σας «αμαρτίες», ανέφερε ο δήμαρχος, για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σ. Μιχαηλίδη και της Μ. Γατούλα. «Αυτά που λες, είναι θεωρίες και φληναφήματα. Να ανακαλέσεις αμέσως», απάντησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ηλεκτρίστηκε από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Νέστου άσκησε κριτική προς τον Σ. Μιχαηλίδη και για την πολιτική του στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. «Πληρώνουμε τα λάθη και τα μεγαλεπήβολα σχέδια της διοίκησης σας. Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε δέκα με δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, για να μεταφέρουμε τα απορρίμματα στην Ξάνθη, ενώ οι Δήμοι Παγγαίου και Θάσου δεν δίνουν τίποτα για τα δικά τους απορρίμματα που πηγαίνουν στην Καβάλα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», είπε. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Καραγεωργίου, διέκοψε την αντιπαράθεση και συνέχισε τη συνεδρίαση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.