Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, έγινε στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, η κοπή της βασιλό­πιτας για τους θεολόγους καθηγητές και τις καθηγήτριες της πνευματικής δικαιοδοσίας της Μητρόπολης. Στην εκδήλωση, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, παραβρέθηκαν εικοσιοκτώ θεολόγοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δώδεκα κληρικοί πτυχιούχοι Θεο­λογίας.

Ο μητροπολίτης, κ. Στέφανος, τους καλωσόρισε όλους στην πρώ­τη συνάντηση της τοπικής Εκκλησίας και τους ευχαρίστησε για την παρου­σία τους. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, για θέματα συν­εργασίας με την τοπική Εκκλησία, στο πλαίσιο της οργάνωσης του πνευ­μα­τικού και κατηχητικού έργου, για την προαγωγή της χριστιανικής νεο­λαίας και την καλλιέργεια της ερμηνείας του λόγου του Θεού μέσα στις εν­ορίες, στους τομείς της οικογένειας, των παιδιών, των εφήβων και των νέων.

Όλοι συμφώνησαν στην υλοποίηση ενός προγράμματος, για την α­νάδειξη της χριστιανικής ταυτότητος του τόπου, με την πρώτη Χριστια­νική Εκκλησία στην Ελλάδα και στην Μακεδονία, με τον από­στολο Παύλο και την αγία Γραφή.

Κατά την ελεύθερη συζή­τη­ση μίλησαν πολλοί και τέθηκαν προβληματισμοί για τις διάφορες απ­όψεις που επικρατούν στη διαδικασία της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρη­σκευτικών. Επίσης, όλοι πρότειναν τη συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή και των αδιόριστων και συνταξιούχων θεολόγων, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.