Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ.), πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, στο πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας. Στην διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έθεσαν το θέμα της κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και της αναστάτωσης που μπορεί να προκληθεί σε περισσότερες από 100 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό, εξ αιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς την μελλοντική λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή.

Υπενθύμισαν στον αντιπεριφερειάρχη, ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων γνωμοδότησε την 12η Ιανουαρίου 2018 επί σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου που περιελάμβανε την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, αλλά και την αλλαγή οργανωτικών στοιχείων της 25ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, που εδρεύει στον διεθνή αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» και η συγχώνευση μέρους μόνο των υπηρεσιών του, με τις υπηρεσίες της 25ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κάτι που εκτιμάται ότι θα έχει αποτέλεσμα την μετακίνηση προσωπικού σε άλλες Μονάδες ανά την επικράτεια. Έτσι, η Καβάλα βρέθηκε, άλλη μια φορά, προ τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ικανό να επηρεάσει δυσμενώς την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Τον Ιούλιο του 2019 ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με απόφαση του ανέστειλε την υλοποίηση της απόφασης κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και έκτοτε το θέμα της μελλοντικής ύπαρξης της Μονάδας παραμένει σε εκκρεμότητα.

Τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ. τόνισαν ακόμα στον Αλ. Πολίτη, ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, θα στερήσει από την περιοχή την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων), καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Τονίστηκε, επίσης, η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές των Νομών Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά χάρη στην ύπαρξη του Αεροπορικού Αποσπάσματος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας διαβεβαίωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ., ότι θα θέσει τα θέματα στον υπουργό εθνικής άμυνας και βουλευτή Καβάλας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σε μία προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή, θέματα που επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Τόνισε προς τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.-Θ., ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους, για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους της Ένωσης, ο πρόεδρος Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Παπαβασιλείου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης και οι αντιπρόσωποι της Ένωσης στον Νομό Καβάλας, Νικόλαος Μωυσίδης και Αθανάσιος Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.