Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου απέστειλε το ωρολόγιο πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα 2019, το οποίο είναι το εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 21-4-2019

(πρωί, ώρα 7:30) Ο μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραχωνίου Θάσου.

(απόγευμα, ώρα 7:30) Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Νικολάου Ραχωνίου Θάσου.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-4-2019

(πρωί, ώρα 7:30) προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

(απόγευμα, ώρα 7:30) Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ενοριακό ναό Προφήτου Ηλιού Καβάλας.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 23-4-2019

(πρωί, ώρα 7:30) προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

(απόγευμα, ώρα 7:30) Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-4-2019

(πρωί, ώρα 7:30) προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

(απόγευμα, ώρα 6) Το ι. Ευχέλαιον και η Ακολουθία του Νιπτήρος. Ο μητροπολίτης θα τελέσει το Ευχέλαιο εις το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Χρυσουπόλεως και ακολούθως (ώρα 7:30) εις τον ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου Νέας Καρβάλης.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 25-4-2019

(πρωί, ώρα 7) Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει εις τον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Προαστείου Χρυσουπόλεως.

Εις τους ιερούς ναούς Αποστόλου Παύλου και Αγίου Νικολάου Καβάλας, θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίαι, με ώρα ενάρξεως της πρώτης την 5ην πρωινή.

(απόγευμα, ώρα 7) Η Ακολουθία των Παθών. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-4-2019

(πρωί, ώρα 8:30) Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ενοριακό ναό Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

(απόγευμα) Ο Επιτάφιος Θρήνος. Ο μητροπολίτης θα προστεί της περιφοράς του Επιταφίου εις το Κοιμητήριο της Καβάλας (ώρα 5) και ακολούθως, θα χοροστατήσει εις τον ιερό Μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας (ώρα 7). Η περιφορά του Επιταφίου (έξοδος 9μ.μ.) εκ του Μητροπολιτικού ναού διά της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου διά τη συνάντηση των Επιταφίων εις τον δημοτικό κήπο Καβάλας.

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-4-2019

(πρωΐ, ώρα 7) Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει εις τον ιερό ενοριακό ναό Αγίας Τριάδας και Πέντε Μαρτύρων στο Πολύστυλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 28-4-2019

(βράδυ Σαββάτου, ώρα 11) Η Παννυχίς και μετά την Ανάσταση, η Θεία Λειτουργία.

Η τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, κατά το μεσονύκτιο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη και ακολούθως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα. Ο μητροπολίτης θα προστεί του Εσπερινού της Αγάπης (πρωί, ώρα 10:30) εις τον ιερό Καθεδρικό ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας. (ώρα 10) εκκίνηση πομπής εκ του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλλεί (απόγευμα, ώρα 6:00) εις άπασας τας Ενορίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.