Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αποφάσισε, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού και ποιμαντικού έργου της, να προβεί στην υλική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, υποστηρίζοντας το έργο των κατά τόπους μητροπολιτών, οι οποίοι αγωνίζονται υπέρ του ποιμνίου τους.

Για τον σκοπό αυτό και η τοπική Εκκλησία, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, διενήργησε στους ιερούς ναούς δισκοφορία την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, με σκοπό την συγκέντρωση της οικονομικής βοήθειας προς τους πυροπαθείς. Οι αρμόδιοι του εκκλησιαστικού συμβουλίου κάθε ιερού ναού καταμέτρησαν τα ακόλουθα χρηματικά ποσά:

Ενορίες πόλεως Καβάλας 3.995€

Ενορίες επαρχίας Φιλίππων 1.210€

Ενορίες επαρχίας Νέστου 1.609,90€

Ενορίες νήσου Θάσου 1.470€

Σύνολο: 8.284,90€

Σύμφωνα με την εντολή της Ιεράς Συνόδου, το παραπάνω χρηματικό ποσό κατατέθηκε από το Λογιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν.Θ., ως χρηματική προσφορά υπέρ των πυρόπληκτων, στον ειδικό για τον σκοπό αυτό τραπεζικό λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να διατεθεί στους πληγέντες μέσω των οικείων Ιερών Μητροπόλεων.

Η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. ευχαριστεί θερμά όλους και όλες τους πολίτες, που για ακόμα μία φορά εμπιστεύθηκαν την Εκκλησία και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο ιερό καθήκον και συνεισέφεραν με φιλοτιμία, για την έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους τους, που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη στα μέτωπα των πυρκαγιών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.