Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σωματεία και συνδικαλιστές του Ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα Νομού Καβάλας και σωματεία συνταξιούχων στην είσοδο του νοσοκομείου Καβάλας. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, Γιάννης Γιαγκίδης, ανέδειξε την ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που άφησαν αθωράκιστα τα νοσοκομεία, παίζοντας κορώνα γράμματα την ζωή του λαού. Καταδίκασε την πολιτική που δίνει με το τσουβάλι ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και με το σταγονόμετρο στην παιδεία και την υγεία. Καταδίκασε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές υγείας, προχώρησε σε αναστολή εργασίας πάνω από εκατό υγειονομικών στην Καβάλα. Δήλωσε την αντίθεση των εργαζομένων στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία περιφερειακών ιατρείων στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.). Τα αιτήματα των εργαζομένων στην κινητοποίηση είναι:

-Εδώ και τώρα, να ανακληθεί η απόφαση της 4ης Υ.ΠΕ. για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και την συρρίκνωση των Κέντρων Υγείας Παρανεστίου και Αβδήρων.

-Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας σε υγεία-πρόνοια.

-Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο τον λαό.

-Καμία μείωση αριθμού νοσοκομειακών κρεβατιών, καμία συγχώνευση, ή κατάργηση, τμημάτων, κλινικών, αγροτικών ιατρείων.

-Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό για όλους.

-Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Επίταξη, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα, των διαγνωστικών κέντρων και των κέντρων αποκατάστασης.

-Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο Ε.Σ.Υ.» της κυβέρνησης.

-Ασφαλή μεταφορά με τακτικά δρομολόγια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών.

-Αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών αιθουσών.

-Άμεση κατάργηση της απόφασης για συγχώνευση σχολικών τμημάτων.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στις 4 το απόγευμα, στην πύλη του εργοστασίου των Πετρελαίων Καβάλας, για την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων και στις 17 Νοεμβρίου 2021 στην πλατεία Καπνεργάτη, στις 5:30 το απόγευμα, για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.