Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: «Το νοσοκομείο να απεμπλακεί από τους εμβολιασμούς»

0

Η γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας δημοσιοποιεί τις προτάσεις της γενικής συνέλευσης, για την βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας, που είναι οι ακόλουθες:

-Το Υπουργείο υγείας  να προχωρήσει στην  υποχρεωτικότητα των anti-COVID19 εμβολιασμών σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων υγείας, καθώς και το προσωπικό κλειστών δομών περίθαλψης ευπαθών ομάδων. Είναι μέγιστη η υποχρέωση της διασφάλισης της δημόσιας υγείας από τους ίδιους τους ταγούς της. Παράλληλα, συγχαίρει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών της Καβάλας που εμβολιάστηκαν. Η επίκτητη ανοσία των ιατρών, μαζί με την φυσική ανοσία των συνάδελφων που νόσησαν, αγγίζει το 90%.

-Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να απεμπλακεί από την διαδικασία των εμβολιασμών, προκειμένου να αποφορτιστεί. Επιπρόσθετα, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας δηλώνει «παρών», ώστε να ενισχυθεί οιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο εκτός νοσοκομείου με εθελοντές από τα μέλη του συλλόγου, έχοντας πρωταρχικό στόχο την ανακούφιση και ανάκτηση δυνάμεων των εν δράσει ιατρών.

-Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στις κλινικές νοσηλείας ασθενών με Covid-19 (Πνευμονολογικές, Παθολογικές, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

-Να αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όσο και με αύξηση συμβασιούχων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

-Να προχωρήσει η διαρκής και στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα τα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και σήμερα πιέζεται αφόρητα, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Είναι ευκαιρία, η πανδημία να μετατραπεί σε εφαλτήριο για το μέλλον, έτσι ώστε με μακροπρόθεσμα ορθές αποφάσεις και χειρισμούς, το σύστημα υγείας να ενισχυθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.