Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας απέστειλε δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα: «Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση ασκεί την κοινωνική πολιτική της σε βάρος των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών, που προσπαθούν να βιοπορισθούν από το επάγγελμά τους. Ο νέος κανονισμός παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., βάσει του Φ.Ε.Κ. 4898/18, προβλέπει τη θέσπιση μηδενικών, ή μειωμένων συμμετοχών σε χρόνιες παθήσεις, πράγμα που είναι άκρως επιθυμητό, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ασφαλισμένων, χωρίς όμως να προβλέπεται κάλυψη της δαπάνης αυτής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, από τον ίδιο κλειστό προϋπολογισμό προσπαθούν να καλύψουν περισσότερες εξετάσεις, αυξάνοντας έτσι το claw back και το rebate, δηλαδή την επιστροφή των δεδουλευμένων αμοιβών των εργαστηριακών ιατρών. Με λίγα λόγια, το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας στον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό, αφού εξαναγκάζει να χρεωθεί και να πληρώσει ο ίδιος την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, είναι αντίθετος με τέτοιου είδους αποφάσεις, που θίγουν τις ήδη μειωμένες αποζημιώσεις των εργαστηριακών ιατρών».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.