Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των μελών του, ανακοινώνει ότι, κανένα ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο στο Νομό Καβάλας, δεν πραγματοποιεί την εξέταση για τη διάγνωση του κορονοϊού COVID-19 και σε περίπτωση που αλλάξει αυτό, θα γίνει άμεσα ενημέρωση του κοινού. Σε ότι αφορά το νησί της Θάσου, συνιστά να περιοριστούν αυστηρά οι μετακινήσεις από και προς το νησί, μόνο στους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι δεν πρέπει να μετακινούνται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, παρά μόνο για λόγους υγείας και εργασίας, στους μεταφορείς τροφίμων και άλλων προϊόντων.

Οι απολυμάνσεις σε χώρους που θα παραμείνουν κλειστεί για χρονικό διάστημα άνω 10 ημερών δεν χρειάζονται. Οι απολυμάνσεις άνευ αποδεδειγμένης παρουσίας επιβεβαιωμένου κρούσματος σε δημόσιους χώρους και Υπηρεσίες, βιβλιογραφικά είναι ελάχιστα αποτελεσματικές. Το σκεύασμα το οποίο έχει ως δραστική ουσία τη χλωροκίνη, που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του κορονοϊού, θα χορηγείται ΜΟΝΟ με ιατρική συνταγή και δεν αφορά το ευρύ κοινό. Παράλληλα, τονίζεται ότι καμία αντιβίωση δεν ενδείκνυται ως θεραπεία για τον κορονοϊό.

Συνιστάται να απαγορευθεί το επισκεπτήριο σε ιδρύματα (κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία κ.λπ.) πάσης φύσεως, όπου συγχρωτίζονται πολίτες ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες και μη. Όσον αφορά το Κ.Φ.Μ.Π. για την προστασία των ανθρώπων που φιλοξενούνται, θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και να περιορισθεί στο ελάχιστο η κινητικότητά τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, αναφέρει ακόμα το δελτίο Τύπου, ευχαριστεί θερμά όσους αιμοδότησαν και συνεχίζει τις έκτακτες εθελοντικές αιμοδοτικές δράσεις για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Καλεί τους συμπολίτες να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ζητά από τα Υπουργείο υγείας και οικονομικών τα ακόλουθα:

-την άμεση λήψη ανακουφιστικών μέτρων αποζημίωσης για τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, καθώς η συνέχιση της λειτουργίας τους είναι ζωτικής σημασίας για την αποσυμφόρηση του κρατικού τομέα.

-την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών στους εργαζόμενους ιατρούς στον κρατικό τομέα, τη θέσπιση ουσιωδών μισθολογικών αυξήσεων αυτών.

-την άμεση πρόσληψη επικουρικών Ιατρών από τους καταλόγους των κατά τόπους Υ.ΠΕ. (Υγειονομικών Περιφερειών), παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και γενικά την πρόσληψη όλου του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν με επάρκεια τα Τ.Ε.Π., οι Μ.Ε.Θ. (να ανοίξουν κι άλλα κρεβάτια), αλλά και οι δομές Π.Φ.Υ. (Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

-να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό, κ.λπ.).

-να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κ.λπ.), σε όλο το  ιατρονοσηλευτικό.

-να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ομόφωνα αποφασίζει να εξουσιοδοτηθεί η πρόεδρος και ο ταμίας, ώστε να ανοιχθεί ειδικού σκοπού λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου ο σύλλογος να δέχεται δωρεές από οιονδήποτε θέλει να συνδράμει στην αγορά των επιτακτικά αναγκαίων αναλωσίμων (μάσκες, γάντια, ποδιές, στολές, αντισηπτικά κ.λπ.) και ιατρικών μηχανημάτων, με τα οποία θα προμηθεύσει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τους ιδιώτες ιατρούς του Νομού, στον αγώνα τους κατά της πανδημίας.IBAN: GR55 0172 2450 0052 4509 9314 908.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.