Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων, συντάσσονται στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, οι οποίοι ενωμένοι σ’ ένα κοινό μέτωπο, αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων.

«Στηρίζουμε ομόφωνα την απόφασή τους, να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, από την Πέμπτη 23/05/2019 έως και το Σάββατο 25/05/2019, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων, τα οποία πλήττουν τη βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.

Το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας στον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό, αφού τον εξαναγκάζει να χρεωθεί και να πληρώσει ο ίδιος την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού. Κοινωνική πολιτική με τις πλάτες των γιατρών!

Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό δικαίωμα των μελών μας, να αμείβονται για την παροχή υπηρεσιών τους χωρίς περικοπές, διαφυλάττοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία των διαγνωστικών τους εξετάσεων. Το απαράδεκτο clawback πρέπει, επιτέλους, να καταργηθεί! Ο προϋπολογισμός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επιβάλλεται να αυξηθεί, για να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.