Θ. Μουριάδης: «Στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων υπάρχει Λύκειο στις Κρηνίδες»

0

Η αρνητική εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η αντίδραση των κατοίκων των Κρηνίδων, ανάγκασαν τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, να αλλάξει άποψη για το ζήτημα κατασκευής καινούργιου Λυκείου στον Αμυγδαλεώνα, όπως ζήτησε το συμβούλιο της τοπικής Κοινότητας. Απαντώντας στην ερώτηση του «Κ.Τ.» στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, για το αν θα κατασκευαστεί καινούργια σχολική μονάδα και ποιου τύπου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν είναι θετική στο αίτημα του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα. Με βάση τα αριθμητικά στοιχεία, η λειτουργία δεύτερου Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων δεν μπορεί να υποστηριχθεί. «Στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων υπάρχει Λύκειο και βρίσκεται στις Κρηνίδες», δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι, η πρόταση που θα κάνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021, είναι να κατασκευαστεί στον Αμυγδαλεώνα μία σύγχρονη δομή ειδικής εκπαίδευσης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής και άλλων γειτονικών Δήμων. Την απόφαση, σημείωσε, θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο.

Στις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, είναι η ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων δημοτών, είτε με την μείωση, είτε με την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας. Ο Θ. Μουριάδης αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική του έτους 2021, που σχεδιάστηκε ώστε τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου να είναι ισοσκελισμένα. Για πρώτη φορά, είπε, η διοίκηση μεριμνά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών κ.ά. Κάλεσε τους συμπολίτες αυτών των ομάδων, να απευθυνθούν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ώστε να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο «κοινωνικό τιμολόγιο» έως και τις 5 Μαρτίου 2021.

Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού covid-19, επίσης, τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις που είχαν ρυθμισμένες οφειλές, ή δημιούργησαν οφειλές το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τα μέσα Φεβρουαρίου του 2021 προς τον Δήμο Καβάλας, μπορούν να υπαχθούν σε ένα νέο πρόγραμμα ρύθμισης εκατό (100) δόσεων, υποβάλλοντας αίτηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα gov.gr. Η ελάχιστη δόση για τα φυσικά πρόσωπα είναι 20 ευρώ και για τις επιχειρήσεις 50 ευρώ.

Ο δήμαρχος μίλησε και για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τρία βασικά «εργαλεία», το Ε.Σ.Π.Α., το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πρώτη προτεραιότητα είναι η αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου. Ο Δήμος Καβάλας, επεσήμανε, χρειάζεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα είναι αναπτυξιακός μοχλός και όχι τροχοπέδη. Μεταξύ των σημαντικών παρεμβάσεων, είναι η ριζική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και η σύνδεση της με την αγορά Αγίου Νικολάου, την πλατεία Καπνεργάτη και τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού «Απόστολος Παύλος»! Η μελέτη θα γίνει μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και θα χρηματοδοτηθεί από το «Πράσινο Ταμείο». Τέλος, αναφέρθηκε στις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και στην κατασκευή παιδικών χαρών στα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.