Αρχίζει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, η υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων στον Δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας». Πρόκειται για έναν θεσμό που διεξάγεται από το έτος 2002 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, με σκοπό να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν άλλους τρόπους μετακίνησης μέσα στα αστικά κέντρα, περιορίζοντας την χρήση του αυτοκινήτου. «Οι πόλεις δεν σχεδιάστηκαν για τα αυτοκίνητα, αλλά για τους ανθρώπους. Ο στόχος μας, επομένως, είναι ο πολίτης», δήλωσε ο δήμαρχος, που επιθυμεί να μειώσει την κίνηση των αυτοκινήτων μέσα στην πόλη της Καβάλας. Κι αυτό θέλει να το πετύχει ενισχύοντας δράσεις, όπως η «ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας».

Σημείωσε, ακόμα, ότι στην Καβάλα οι συνθήκες δυσκολεύουν την πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων, ενώ σε εκείνους που διαμαρτύρονται στην εφαρμογή μέτρων, τα οποία περιορίζουν την μετακίνηση με το αυτοκίνητο, απάντησε: «Δεν δίνω σημασία στις φωνές αυτές, παρά μόνο σ’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Το 2022, στην «ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας» συμμετέχουν περισσότερες από 2.200 πόλεις σε 47 χώρες της Ευρώπης. «Πρόκειται για μία γιορτή της κινητικότητας στην Ευρώπη. Ευχόμαστε οι Καβαλιώτες να αγκαλιάσουν τις δράσεις που θα γίνου», είπε η Έλενα Σαμουρκασίδου, ειδική σύμβουλος του δημάρχου, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022. Από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2022, θα γίνουν 12 δράσεις στον Δήμο Καβάλας. Θα ξεχωρίσουμε την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αβέρωφ, από τον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ομονοίας, την «κατασκευή» κυκλικού κόμβου από παλιά ελαστικά στην συνοικία Νεάπολη, μία «βόλτα» με ποδήλατα, σε συνεργασία με το τμήμα ποδηλασίας του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» και την δωρεάν μετακίνηση με αστικό λεωφορείο, για όσους και όσες σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης απέναντι από το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στο Περιγάλι και απέναντι από το δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Η δράση αυτή θα γίνει την τελευταία ημέρα. Επίσης, θα γίνουν δράσεις για μαθητές και μαθήτριες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για τους κατοίκους της πόλης. «Είναι μία ευκαιρία, οι πολίτες να δούνε με διαφορετική οπτική την καθημερινότητα τους, χωρίς την χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη», σημείωσε η Μαρίνα Σαριδάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, ενώ η Θάλεια Χωρινού, συντονίστρια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Καβάλας, πρόσθεσε ότι, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, θα γίνει ξενάγηση των τουριστών που θα φέρει το κρουαζιερόπλοιο, με το τρενάκι του Δήμου στην παλιά πόλη. Όλες οι δράσεις έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και από τα συμπεράσματα της υλοποίησής τους, θα σχεδιαστούν οι δράσεις των επόμενων ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.