Ο Η διαμαρτυρία, δυναμική μάλιστα, των κατοίκων του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, για την χάραξη του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε61 μέσα από το αισθητικό δάσος της περιοχής, κατά την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, αποτέλεσε πρόσκομμα στην πρόοδο του έργου. Δόθηκε αφορμή, είπε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», να «παγώσει» την μελετητική διαδικασία επικαλούμενη τις προθεσμίες. «Το έργο έμεινε πίσω και την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Όμως, δώσαμε πρόσκομμα σε μία κρατική εταιρεία να καθυστερήσει τη διαδικασία», σχολίασε, ενώ ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», εάν είναι πρόσκομμα η ανησυχία των πολιτών για τη συγκεκριμένη χάραξη, που αφορά στο τμήμα από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα μέχρι τον Άγιο Σίλα, απάντησε ότι: «Ο δρόμος πρέπει να φτάσει, πάση θυσία, στην Εγνατία οδό».

Σχετικά με τη θαλάσσια σύνδεση της Καβάλας με τη Θάσο και το αίτημα της μεταβίβασης της αρμοδιότητας για τον καταρτισμό των δρομολογίων, από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) σε ένα τοπικό συμβούλιο, είπε ότι η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, γιατί φοβάται πως θα υποχρεωθεί να κάνει το ίδιο και για άλλες περιοχές της χώρας. Στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Καβάλα, του εξήγησε ότι η προσέγγιση του τοπικού συμβουλίου στο ζήτημα των δρομολογίων στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Θάσου και Κεραμωτής-Θάσου, θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή του κεντρικού συμβουλίου (Σ.Α.Σ.). Ευχήθηκε, ακόμα, να γίνει η σύσκεψη στην Αθήνα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να θέσει κι άλλα ζητήματα, εξίσου σημαντικά, όπως η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, η βελτίωση των λιμενικών υποδομών στη Θάσο, η δρομολόγηση πλοίου επιφυλακής για τις διακομιδές, κ.ά.

Όσον αφορά την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσω των θεματικών video που προβάλλονται από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η προβολή σχετικού video από το δίκτυο Euronews, ο Θ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα κριθεί από το αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας στον τομέα του τουρισμού και όχι από ένα video».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 στο γραφείο του, τον έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Ευάγγελο Γιαρμαδούρο, με τον οποίο είχαν μία ιδιαίτερα φιλική συζήτηση, για θέματα που ενδιαφέρουν την Καβάλα και τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Όπως δήλωσε ο έπαρχος, πριν αρχίσει η συνάντηση, η Καβάλα είναι το πλησιέστερο λιμάνι και συγχρόνως σημείο της ηπειρωτικής χώρας για τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Και για τους νησιώτες, πρόσθεσε, η σύνδεση με την στεριά είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Θ. Μαρκόπουλος επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι η Καβάλα διατηρεί μία διαχρονική αδελφική σχέση με τα νησιά του βορείου Αιγαίου, αφού αποτελεί την «πύλη» επικοινωνίας τους με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή τη σχέση, σημείωσε, πρέπει να την ενδυναμώσουν οι δύο πλευρές, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η φωτογραφία είναι από τη συνάτηση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με τον έπαρχο Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.