«Θα γίνουμε ισχυρή ανάμνηση στους πολίτες της Περιφέρειας μας, λόγω του έργου αυτού», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Δ.ΕΠ.Α.), για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, μήκους πεντακοσίων, περίπου, χιλιομέτρων, χαμηλής και μέσης πίεσης, το οποίο θα συνδέσει τις πόλεις της Ορεστιάδας, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε, ακόμα, ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο και εξήγησε τους τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι η χρηματοδότηση, που θα γίνει από ένα σχήμα τριών πηγών (Δ.ΕΠ.Α., Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., διατραπεζική αγορά), ο δεύτερος είναι η μοναδικότητα που έχει η Π.Α.Μ.-Θ. στην Ελλάδα, όσον αφορά την κατασκευή ενός τέτοιου δικτύου και ο τρίτος, είναι η χρήση μιας τεχνολογίας που αντικαθιστά τους αγωγούς (CLG).
O Θ. Μαρκόπουλος ενημέρωσε, ακόμα, τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, για την έγκριση των δύο Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορούν, αντίστοιχα, στη διαχείριση των στερεών και επικίνδυνων αποβλήτων στην Π.Α.Μ.-Θ., καθώς και για τα εγκαίνια της παράκαμψης του Ελαιοχωρίου Δήμου Παγγαίου, που θα τελεστούν τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα έργο, είπε, που εξαγγέλθηκε το 1998 και θα παραδοθεί έπειτα από δεκαοκτώ χρόνια. Ωστόσο, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου στην περιοχή.
Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2016, παραβρέθηκαν και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Μιχάλης Αμοιρίδης και Γεωργία Χειράκη, η οποία βρέθηκε στην Καβάλα, στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών που άρχισε, με εκπροσώπους φορέων του χώρου της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας. «Όταν θα έχω πλήρη ενημέρωση για τα θέματα αρμοδιότητάς μου, θα είμαι σε θέση να πω αναλυτικά για το αποτέλεσμα των επαφών αυτών», ανέφερε.
Ο Μ. Αμοιρίδης σημείωσε, ότι η προσφυγική κρίση δεν επηρέασε την τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. κι αυτό οφείλεται στη σωστή διαχείριση του προβλήματος από τη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού (Δήμοι). «Οι αριθμοί δείχνουν μία ανοδική τάση για φέτος», είπε και συμπλήρωσε, ότι η κατάσταση μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία άρχισε να ομαλοποιείται. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους όσοι εργάστηκαν και βοήθησαν στη μεγάλη επιτυχία της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και δήλωσε, ακόμα, ότι η επιτυχία αυτή αυξάνει την ευθύνη για την ανάδειξη του χώρου με παρεμβάσεις και τη σύσταση ενός φορέα από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των θεματικών ειδών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, με την οργανωμένη προβολή της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.