Διαβάσαμε μια είδηση, στην οποία συσκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ Α.Ε., με δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν την αναδιοργάνωση του δικτύου αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Κάπου στο τέλος του ρεπορτάζ, γράφει ότι έγινε συζήτηση στο ζήτημα της προαστιακής σύνδεσης (προφανώς με αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης) Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά-Σταυρός-Αμφίπολης-Καβάλας. Το διαβάσαμε πολλές φορές, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς λέει, μήπως και καταλάβαμε λάθος… Όχι!!! Καλά καταλάβαμε! Συζήτησαν οι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο του ΟΣΕΘ, πως θα δημιουργήσουν προαστιακή λεωφορειακή γραμμή, μέχρι την Καβάλα.

Πάντα ξέραμε, ότι οι Θεσσαλονικείς θεωρούν την Καβάλα, ως προάστιο τους, ως προτεκτοράτο της συμπρωτεύουσας. Να τώρα, που αποδεικνύεται στην πράξη, με βάση τους σχεδιασμούς τους. Να συνδέσουν την Καβάλα, με αστική συγκοινωνία, δεδομένου ότι την θεωρούν προάστιο της Θεσσαλονίκης. Και το λένε, αυτοί που κάθε τόσο διαμαρτύρονται για τον ηγεμονισμό της Αθήνας σε βάρος της Θεσσαλονίκης. Για τον ηγεμονισμό της Θεσσαλονίκης, σε βάρος της Καβάλας και των άλλων γειτονικών πόλεων και νομών, θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά, αλλά αυτό θα το κάνουμε με άλλη ευκαιρία.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.