Ο Δήμος Θάσου και η κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗ.ΚΕ.Θ.) γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του θεατρικού παιχνιδιού και της θεατρικής πράξης, καθώς και ότι η ενασχόληση των παιδιών με την μουσική συμβάλλει σημαντικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους, συνεχίζουν και φέτος τις παιδικές θεατρικές σκηνές και την παιδική-νεανική χορωδία. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, τα παιδαγωγικά οφέλη, που απορρέουν από την ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι, εντοπίζονται τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ασκώντας ηθικοπλαστική επίδραση στο κάθε άτομο ξεχωριστά, το καθιστούν ως ένα συνειδητοποιημένο και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας, ενώ σε συλλογικό επίπεδο, η χορωδία αποτελεί την κοιτίδα ανάπτυξης και καλλιέργειας της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και του ομαδικού πνεύματος, μεταξύ των μελών της. Ακόμα, τα παιδιά μέσα από την θεατρική πράξη έρχονται σε επαφή με τον «αλλιώτικο» κόσμο του θεάτρου, που τα βοηθάει να βρούνε και να εδραιώσουν την θέση τους μέσα στον πραγματικό κόσμο. Το θέατρο για τα παιδιά αποτελεί μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και έκφρασης συναισθημάτων. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας το σώμα, το νου, την φαντασία και την σκέψη νιώθουν ευχαρίστηση, ενώ μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται, δουλεύουν ομαδικά και προβληματίζονται, δίνοντας τις δικές τους ιδέες, σκέψεις και λύσεις. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή (11:00-12:15) στο «Καλογερικό», για την ομάδα του Λιμένα και της ευρύτερης περιοχής και (13:00-14:15) στις «Αποθήκες Μεταλλείων», για τα παιδιά των Λιμεναρίων και της ευρύτερης περιοχής.

Τα μαθήματα της παιδικής-νεανικής χορωδίας, θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο (5μ.μ.-6:30μ.μ.) στο «Καλογερικό» του Λιμένα και κάθε Κυριακή (5μ.μ.-6:30μ.μ.) στο δημοτικό σχολείο Λιμεναρίων. Για οποιαδήποτε πληροφορία, απευθυνθείτε για το θέατρο στην καλλιτεχνική διευθύντρια της ΔΗ.ΚΕ.Θ., Στέλλα Φουρναράκη (τηλ. 6932412039) και για την παιδική-νεανική χορωδία στην καθηγήτρια μουσικής, Πελαγία Αναγνωστάκη (τηλ. 6977859358).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.