Συνάντηση με την υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, συζητήθηκε ο ρόλος και η συμβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην ενίσχυση και λειτουργία δομών με κοινωνικό έργο, όπως τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.ά.

Ακόμα, συζητήθηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας των δομών αυτών από την Περιφέρεια, με πόρους από το νέο Ε.Σ.Π.Α., καθώς και η δημιουργία νέων δομών για την κάλυψη επιπλέον αναγκών. Η υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι πολύτιμος σύμμαχος. Με τον περιφερειάρχη συζητήσαμε για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, καθώς η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας τόσο σε επίπεδο ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, όσο και σε επίπεδο υλοποίησης νέων δράσεων. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την δέσμευσή του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και την αξιοποίηση περιφερειακών χρηματοδοτικών εργαλείων, για την ενδυνάμωση της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης των παιδιών και των ενηλίκων που διαβιούν σε κλειστές δομές».

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είπε τα εξής:: «Ενημέρωσα την υφυπουργό, για τις δράσεις στήριξης των κοινωνικών δομών που πραγματοποιεί η Περιφέρειά μας με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, συζητήσαμε την συνέχιση αυτών των χρηματοδοτήσεων και, δεδομένης της αύξησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, την πρόθεση που έχουμε ως Περιφέρεια να χρηματοδοτήσουμε και την ίδρυση νέων δομών. Τέλος, εξέφρασα στην κυρία υφυπουργό την ικανοποίησή μου, για την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.