Την τοποθέτηση διοικητή στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», ο οποίος θα απευθύνεται απευθείας στο Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, προανήγγειλε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Έτσι, αναφέρει δελτίο Τύπου, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ελλιπή συμπεριφορά των υπαλλήλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη δομή.

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής, θα κάνει το αυτονόητο, που δεν έκανε η προηγούμενη. Επειδή οι υπάλληλοι, που ελέγχονται μόνο από τον Δ.Ο.Μ., δεν φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εργάζονται το Σαββατοκύριακο, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), η οποία θα προβλέπει την τοποθέτηση Ελλήνων διοικητών σε όλες τις δομές. Οι υπάλληλοι, ξεκαθάρισε ο Μ. Λαζαρίδης, θα κάνουν τη δουλειά τους στο μέτρο που το κάνουν, αλλά θα μπει διοικητής. Πλέον, τα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα, τόνισε, δεν θα είναι «ξέφραγα αμπέλια». «Είναι μία σημαντική εξέλιξη, που δείχνει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης, να επιλύσει συνολικά το μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο μας κληρονόμησε η προηγούμενη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια, σε αυτή εμπίπτουν και οι πρόσφυγες-μετανάστες των δομών φιλοξενίας. «Κάθε άλλη απόφαση, όπως η προγενέστερη της απόφασης του πρωθυπουργού Κοινή Υπουργική Απόφαση, για υποχρεωτική μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών, από τις από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα, με τη συνοδεία της αστυνομίας, παύει να ισχύει, τουλάχιστον έως και της 6 Απριλίου», είπε.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.