Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνει προς τους υπεύθυνους και το προσωπικό των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών τα εξής: «Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, μέσω της πρόληψης μετάδοσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διακίνησης τροφίμων και ποτών, κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη η λήψη αυξημένων μέτρων υγιεινής, κατ’ εφαρμογή των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου υγείας. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών, που σημειωτέον είναι ίσως οι μόνες που λειτουργούν μετά την αναστολή της γενικότερης εμπορικής δραστηριότητας στη χώρα, οφείλουν να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τους εργαζόμενούς τους, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγιών που τους έχουν διανεμηθεί και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης www.pamth.gov.gr.

Οι υγειονομικοί επιθεωρητές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Καβάλας έχουν ήδη αρχίσει την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και την επίβλεψη τήρησης των έκτακτων υγειονομικών μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι, σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα λαμβάνονται αυστηρά διοικητικά και ποινικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της άμεσης σφράγισης της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.